Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Placinte la tigaie cu iaurt si mozzarella

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Placintele acestea sunt ideale pentru copilasi ca mic dejun sau cina. Dar sa nu uitam, nu sunt doar pentru cei mici asa ca putem si noi sa furam una, doar una ca poate nu ajung. Cu doar cateva ingrediente facem niste minunatii de placintele.
Placinte la tigaie cu iaurt si mozzarella

Placinte la tigaie cu iaurt si mozzarella

Ingrediente:
  • -350 g faina
  • -300 g iaurt gras
  • -300 g mozzarela rasa pe razatoarea mare
  • -1 lingurita praf de copt
  • -10 ml ulei masline pentru copt

    Mod de preparare:

    Pentru a face aluatul este nevoie sa amestecam toate ingredientele in afara de ulei pe care il folosim la copt. Se pune totul intr-un castron si se amesteca usor, cu mana.

    Vom obtine un aluat lipicios dar este foarte important sa nu mai adaugam faina. Vom infaina bine blatul de lucru unde vom pune aluatul si il vom intinde sub forma de foaie cu ajutorul unui facalet.

    Sfat:

    Daca dorim sa avem niste placintele mai pufoase vom lasa foaia mai groasa (5mm) iar in cazul in care vrem placintele mai crocante intindem foaia mai mult.

    Dupa ce am intins foaia incepem sa decupam cu ajutorul unui castronel sau a unei forme rotunde mai mari si astfel vom obtine placintelele.

    Daca doriti, puteti rupe aluatul in parti egale si sa intindeti placintele cu mana. Eu am ales sa decupez pentru a economisi timp.

    Coacerea:

    Cand am terminat tot aluatul, incingem tigaia cu un strop de ulei, punem o placintica si acoperim cu un capac. Lasam sa se rumenesca, apoi o intoarcem si pe partea cealalta sa se coaca, tot cu capacul pus.

    Focul trebuie sa fie mic si sa lasam placintele sa se coaca usor, sa nu se pripeasca. Astfel vom proceda cu toate placintelele.

    Pot fi servite calde sau reci, simple sau cu iaurt.

    Sfat:

    -Se poate adauga putina sare daca vreti sa fie mai sarate.

    -Se pot pudra cu zahar farin vanilat daca doriti sa fie dulci.

    -Se pot pune alaturi gem, smantana, fructe proaspate sau din compot, dupa dorinta.

    Sunt delicioase!

    Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!