Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Oua turcesti

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Stiti deja ca sunt un mare fan al micului dejun, ouale fiind in general vedeta retetelor. Cu toate acestea, nu am incercat ouale turcesti. Textura e foarte importanta pentru mine! Am descoperit o super reteta si o super aroma! Daca aveti un alt mod in care posati ouale e perfect, stiu sigur doar ca e important ca ele sa fie proaspete.
Oua turcesti

Oua turcesti

Ingrediente:

200 g iaurt 

1 catel de usturoi

30 g unt

15 ml ulei de masline

1 lingurita fulgi de chilli

4 oua

2 lingurite suc de lamaie

marar

sare

paine prajita

boia afumata

Mod de preparare:


Incalzim iaurtul la bain-marie (avem grija ca fundul vasului in care este iaurtul sa nu atinga apa fierbinte). Adaugam usturoiul maruntit si sare, amestecam pana s-a incalzit usor si are o textcremoasa, ca de smanatana. Oprim focul dar lasam bolul acolo, ca sa se mentina cald.

Topim untul intr-o tigaie pana cand incepe sa ne maroneasca, dar nu este ars. Oprim focul si incorporam uleiul de masline, fulgii de chili si boia afumata.


Incalzim o oala cu apa pentru ouale posate, adaugam 2 linguri de otet. Spargem un ou si il punem intr-o ceasca. Cand incepe sa se formeze mici bule de aer pe fundul oalei, dar apa nu fierbe, facem un mic vartej cu o lingura in apa si turnam oul din ceasca in mijlocul vartejului. Gatim oul 3-4 minute (important cand am adaugat oul este sa dam focul mic). Scoatem oul cu o spatula pe o farfurie tapeta cu servete de bucatarie, ca sa absoarba orice exces de apa. Continuam cu restul oualelor.

Impartim iaurtul cald pe farfurii sau boluri, adaugam deasupra ouale posate si le stropim cu untul aromatizat. Decoram cu marar proaspat tocat si servim alaturi de paine prajita. 


Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!