Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Matrai borzoska - snitel unguresc

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Astazi vin cu o reteta care de mult tot sta pe lista de asteptare.
 Preparatul pe care vreau sa-l  prezint,  se numeste Mátrai borzaska si este un snitel unguresc foarte -foarte bun ! Cu siguranta, unii dintre voi l-au si gatit si l-au si mancat si care poate, sa-mi dea dreptate.
Sa trecem la treaba!

Matrai borzoska - snitel unguresc

Matrai borzoska - snitel unguresc

INGREDIENTE:

  • 6 cotlete de porc fara os (puteti alege alta carne)
  • 3 cartofi mari
  • 2 oua
  • 1 lingura cascaval ras
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • pentru sos :
  • 6 linguri smantana
  • 4 catei usturoi
  • ulei pentru prajit
  • cascaval pentru ras

MOD DE PREPARARE:

 Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi, scoatem carnea.

Intre timp, pregatim compozitia. Spalam cartofii, ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam oul, usturoiul dat prin razatoarea mica, cascavalul ras, smantana si amestecam. In functie de cat de aposi sunt cartofii, adaugam faina, cam 2-3 linguri.

Atentie:

 - aluatul trebuie sa fie un pic mai gros decat cel de clatite. Daca e prea subtire, mai adaugati un pic de faina.

Intr-o tigaie incapatoare, turnati uleiul. Lasam sa se incalzeasca bine, apoi luam fiecare cotlet si-l trecem prin faina, prin aluat, pe ambele parti si cu ambele maini, il punem in tigaie. Il prajim pe ambele parti, la foc iute, apoi il transferam pe un servet absorbant de bucatarie. La fel procedam si cu celelelte bucati de carne.

Sosul il pregatim din usturoi pisat si smantana, cu sare si piper dupa gust.

Se serveste snitelul,  cu o lingura de sos deasupra si cu cascaval ras, alaturi de o garnitura de legume, orez, cartofi prajiti sau cu ce va place, cu un vin rosu unguresc.

Borzaska e gata ! Sa va fie cu folos!

SFAT:

In urmatoarea zi, se scoate carnea din frigider si se lasa sa ajunga cat mai aproape de temperatura camerei. Astfel, carnea va fi facuta mai bine.

De preferat, cartofii sa fie roz

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!