Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Clatite pufoase

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cine nu are momente când visează la o porție de clatite pufoase și aerate? Le poți umple cu orice aromă poftești. De la gemul preferat în combinație cu nuci, cremă de ciocolată și cocos, unt de arahide, până la rețete de clătite sărate umplute cu spanac, brânză, ciuperci sau chiar carne.

Clatite pufoase

Clatite pufoase

Ingrediente:

500ml lapte rece

250 g făină albă

2 ouă

Un praf de sare

Arome: 

un praf de scorțișoară

o linguriță de esență de rom

coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Într-un bol mare, bate cele 2 ouă cu un praf de sare, peste care adaugi laptele și  făina treptat, puțin câte puțin pentru a nu se forma cocoloașe ( eu am cernut-o înainte pentru a fi mai fină ) . În tot acest timp, amesteci energic cu un tel.

* în cazul în care s-au format cocoloașe nu e nicio panică, puteți strecura compoziția printr-o sită.

2. Adaugă aromele pe care le preferi mai mult, și lasă aluatul să se odihnească în jur de 20 min. Aluatul de clătite trebuie să aibă o textură de smântână mai subțire – să curgă, dar să nu fie prea apos.

3. Într-o tigaie antiaderentă, eu am folosit Tefal, pune câțiva stropi de ulei, deși nu e obligatoriu, însă pentru mine așa au gust clătitele. Când tigaia e bine încinsă, umple un polonic și toarnă-l în tigaie. Imediat rotește tigaia din încheietură astfel încât aluatul să se disperseze pe toată suprafața tigăii uniform. Lasă-le puțin pe fiecare parte până devin aurii, ușor rumenite. Continuă la fel până termini aluatul.

Mai jos aveți câteva idei pentru umplutură, eu am ales-o pe prima și au ieșit delicioase!
Idei de umplut:

Cremă de ciocolată + bucățele de banane + cocos

Gem de prune / căpșuni / caise / cirese / afine  + bucățele de nucă

Unt de arahide + gemul preferat

Miere + nucă

Sunca + cascaval

Crema de vanilie + inghetata

 

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!