Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cassoulet cu rata si carnati

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Sunt sigura ca o sa vi se pare ciudat acest fel de preparat, dar va garantez ca este unul foarte bun si satios. De ce sa ne limitam doar la preparatele clasice cu fasole alba, a venit timpul sa iesim din tipare sis a incercam ceva nou.

Combinatia este dupa parerea mea una foarte reusita.

O reteta cu fasole alba care este si printre preferatele mele este, "Cassoulet cu rata si carnati" Va recomand sa rasfoiti si aceasta reteta, sigur o sa va fie pe plac.

Cassoulet cu rata si carnati
Cassoulet cu rata si carnati

Ingrediente

  • 500 g fasole alba, lasata de cu seara la inmuiat
  • 2 cepe, una injumatatita si cealalta tocatata marunt
  • 4 foi de dafin
  • 4 bete de cimbru
  • 4 bete de rozmarin
  • 6 catei usturoi
  • 4 pulpe de rata
  • 6 carnati 
  • 1 morcov, razuit
  • 1 tulpina de telina, tocata
  • 200 g bacon afumat, taiat cubulete
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 200 ml vin alb sec
  • 500 ml supa de pui, fierbinte
  • 30 g branza, razuita
  • 50 g pesmet

Mod de preparare

  • Fasolea se pune intr-o oala grea, de fonta, impreuna cu ceapa injumatatita, 2 foi de dafin, 2 bete de cimbru, 2 bete de rozmarin, 4 catei de usutoi.
  • Turnati apa cat sa acorepe fasolea si dati la fiert pentru o ora si jumatate.
  • Cand fasolea s-a fiert, se scurge si se scoate ceapa, ierburile si usutoiul.
  • Intre timp, puneti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti pulpele de rata, cu pielea in jos, pesntru 5 minute. Se pastreaza la cald pe o farfurie, si se scurge grasimea din tigaie daca este foarte multa. Trebuie sa ramana aproximativ o lingura de grasime.
  • Adaugati carnatii in tigaie si prajiti-i si pe ei 5 minute. Se scot, se taie si se pastreaza la cald.
  • Incingeti cuptorul la 140 de grade Celsius.
  • In oala de fonta, puneti cubuletele de bacon, ceapa tocata, morcovul razuit, tulpina de telina si prajiti 10 minute, pana cand legumele s-au inmuiat si bacon-ul s-a maronit.
  • Adaugati cei 2 catei de usturoi ramasi, pasta de rosii, patrunjelul si mai prajiti 1 minut.
  • Turnati vinul alb si dati la fiert pana cand jumatate din lichid s-a evaporat.
  • Puneti supa de pui, ierburile ramase, fasolea fiarta si condimentati cu sare si piper.
  • Puneti inapoi pulpele de rata, cu sucul scurs in farfurie, carnatii si amestecati.
  • Se da cuptor o ora si jumatate. La jumatatea timpului, se verifica si se mai adauga supa de pui, daca este nevoie.
  • Intr-un castron amestecati branza, pesmetul sare si piper. Presarati deasupra cu acest mix.
  • Lasati la cuptor inca 20-25 de minute.
  • Se lasa la odihnit 10-15 minute si sunteti gata de servit.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!