Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Snitele de porc pane cu lecsó – tocana ungureasca de ardei

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Crusta aurie care imbraca aceste bucati de carne este formata din faina, oua batute si pesmet. Bucatile de carne tavalite succesiv prin aceste ingrediente se prajesc la foc mediu in baie de ulei cu strat generos de 2 degete de ulei.

Snitelele pane le scot din tigaie pe servete de hartie absorbante ca sa mai scap de eventualul exces de ulei.  Ca si condimente folosesc doar sarea si piperul! Nimic altceva. Vreau sa simt gustul carnii si al crustei aurii nu alte arome.

Garnitura aleasa pentru aceste snitele de porc pane a fost lecso – tocana ungureasca de ardei.

Snitele de porc pane cu lecsó – tocana ungureasca de ardei
Snitele de porc pane cu lecsó – tocana ungureasca de ardei

Ingrediente:

  • 800g carne de porc (pulpa frageda, spata, muschiulet, cotlet, ceafa mai slaba)
  • sare, piper
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

    Mod de preparare:

    Am taiat felii de carne groase de 2 cm. Trebuie taiate perpendicular pe fibra, nicidecum pe lungul ei.

    Am etalat feliile de carne pe tocator si sa apelati la clasicul ciocan. Nu le bateti pana le neorociti! Doar usor, de 2-3 ori pe fiecare fata.

    Fiecare bucata de carne am condimentat-o cu sare si piper negru proaspat macinat.

    Le-am asezat, suprapuse, pe o farfurie cateva minute. In timpul acesta se imprieteneste carnea cu condimentele.

    Pentru snitele:

    Mi-am pregatit cele 3 tavite cu faina, ou si pesmet pentru a tavali aceste snitele de porc. Am batut 3 oua intregi cu furculita, cu putina sare.

    Trec toate feliile de carne prin faina si le asez gramada pe tocator.

    Pun uleiul la incins intr-o tigaie adanca. Am trecut fiecare felie de carne infainata prin ou batut. Am pescuit-o cu furculita si am scurs-o un pic si am trecut-o in caserola cu pesmet. Am apasat usor ca sa adere pesmetul si am intors-o si pe partea cealalta. Am verificat si lateralele acestor snitele de porc – sa fie si ele acoperite cu pesmet. Am scuturat usor carnea de pesmetul in exces si am asezat-o pe tocator ca sa le pot pune deodata la prajit.

    Prajim:

    Am asezat aceste snitele de porc la prajit in uleiul incins (dar nu fumegand!). Focul l-am setat la mediu spre mic. Daca focul este prea mic sau uleiul nu este incins destul snitelele se vor imbiba cu ulei.

    Am cronometrat 4 minute si am verificat cat de aurie este crusta de la fund. Le-am intors si le-am lasat alte 5 minute si pe verso.

    Le-am scos intr-un castron asternut cu hartie absorbanta si le-am servit fierbinti alaturi de un delicios lecsó – tocana ungureasca de ardei.

    Carnea este frageda si suculenta iar crusta este rumena si crocanta.

    Sa incercati si voi aceatsa reteta clasica de snitele de porc pane!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!