Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste cu sos si chiftelute

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Azi gatim impreuna reteta de Paste cu sos si chiftelute. De data aceasta facem chiftelute in stil Italian, pentru ca au parmesan si multe ierburi aromatice si sunt unele dintre cele mai aromate chiftelute pe care le-am facut vreodata.

Paste cu sos si chiftelute

Paste cu sos si chiftelute

Ingrediente pentru chiftele:

  • 400g carne tocata de vita
  • 300g carne tocata de curcan (piept de curcan sau combinatie de piept si pulpa)
  • o ceapa rosie data pe razatoare
  • o legatura de patrunjel tocat marunt
  • o mana frunze de busuioc taiate marunt
  • o mana de spanac proaspat, tocat marunt
  • 3 felii de franzela alba, fara coaja, inmuiate in lapte sis curse foarte bine
  • 3 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 4 lingurite de amestec de condiment pentru  porc
  • 2 oua
  • 100g parmesan proaspat razuit
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare si piper dupa gust

 Mod de preparare:

Practic, acestea sunt toate ingredientele pentru chiftelute. Nu ne ramana decat sa framantam din toate o compozitie foarte omogena. Modelam chiftelele si le asezam in tava cuptorului, pe hartie de copt sau folie de silicon. Le coacem in cuptorul incins la 180°C, 30-35 minute sau pana sunt rumenite. In timpul acesta, scoatem de 2 ori tava si o scuturam bine, astfel incat chiftelutele sa se coaca uniform.

Ingrediente pentru sos:

  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba taiata marunt
  • un morcov dat pe razatoare
  • o bucatica de telina data pe razatoare
  • 2 catei de usturoi trecuti prin presa
  • cate o lingurita de: cimbru, oregano, busuioc, rozmarin
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 500ml passata de rosii

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incapatoare calim ceapa pana devine lucioasa. Adaugam morcovul si telina, le calim 1-2 minute alaturi de ceapa si putina sare. Sarea ajuta ca legumele sa nu se arda. Stingem totul cu passata de rosii. Adaugam si restul ingredientelor, amestecam bine. Lasam sosul sa fiarba timp de 20-25 minute, al foc foarte mic. Gustam din cand in cand si mai condimentam cu sare, piper sau ierburi aromatice, in functie de preferinte.

Ingrediente pentru paste:

  • 400g paste la alegere

Mod de preparare:

Fierbem pastele noastra preferate, scurte sau lungi. Pastele sunt mult mai bune daca le amestecam cu sosul. Adica le fierbem si, fara a le scurge si clati cu apa rece, le scoatem direct din apa in care au fiert si le punem peste sos. 

 Gata:

Cand sosul e gata, punem chiftelutele, amestecam si lasam sa mai dea un clocot in sos. 

Si punem in farfurii. 

Cam asta a fost reteta noastra de Paste cu sos de chiftelute si sper din suflet sa va placa la fel de mult ca si noua. 

Sa va fie de cel  mai bine!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!