Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Omleta rulata umpluta

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Omleta umpluta cu toate. A iesit super gustoasa. A iesit foarte diferita. Sper sa va placa!

Omleta rulata umpluta

Omleta rulata umpluta

Ingrediente

Omlete

3 oua
2 lingurite rase faina
1 lingura lapte
sare
2 lingurite ulei

Crema de telemea

80 gr iaurt
40 gr telemea
2 ardei iuti murati
1/2 ceapa ceapa rosie mica, tocata marunt
piper negru

Umplutura

2 lingurite zahar
2 maini verdeturi asortate (amestec de spanac baby, valeriana, rucola)
1 avocado
8 frunze menta
1 lingura ulei masline

Decor

fulgi de chili
seminte de susan
zahar
1 lingura ulei masline

Mod de preparare


Se freaca telemeaua sa nu mai fie bulgarasi si se adauga iaurtul. Se freaca bine ca sa devina cat mai cremos amestecul. Se adauga ardeii si ceapa tocate marunt. Se condimenteaza cu piper negru.
 
Avocado se taie cubulete. Se presara cu putina sare. Se toaca menta fin.
 
Se bat bine ouale cu putina sare. Se adauga faina si/laptele si se bate iar pana nu mai vedeti faina sau cocoloase. Se pune amestecul intr-o cana gradata. Ar trebui sa aveti cam 160 ml. Compozitia nu e groasa, ca cea de clatite, nici nu se vede ca s-a adaugat faina.
 
Se incinge o tigaie antiaderenta de 25 cm diametru. Se unge cu putin ulei (cam 1 lingurita), ca atunci cand faceti clatite.
 
Se toarna jumatate din amestecul de omleta in tigaie si se misca tigaia circular, ca la clatite. Veti vedea ca omleta se coaguleaza imediat. In caz ca scapati prea mult amestec in tigaie, nu-i problema, inclinati tigaia si cu o lingura scoateti excesul de deasupra si-l puneti inapoi in cana gradata. Ideea e sa faceti omleta subtire ca o clatita, altfel va fi greu de intors. Se coace scurt, cam 30 secunde. Se intoarce omleta (cel mai usor o intoarceti cu mana, dupa ce desprindeti usor marginile cu un cutit bont) si se mai lasa 10 secunde pe partea a doua. 
 
Se muta omleta pe o farfurie cu prima parte coapta in jos.
 
Se repeta cu urmatoarea omleta.
 
Se unge fiecare omleta cu jumatate din crema de telemea.
 
Se presara pe ea 1 lingurita de zahar.
 
Se presara jumatate din menta tocata. Daca nu va place menta, poate fi inlocuita cu patrunjel sau marar.
 
Se pune jumatate de avocado cubulete pe un capat al omletei. Se pun deasupra verdeturi (cat mai multe intra, dar sa puteti totusi rula omleta fara sa se rupa).
 
Picurati peste verdeturi 1/2 lingura ulei. Rulati omleta strans. Daca o serviti imediat o taiati in doua pe diagonala. Daca o luati la pachet o lasati intreaga.
 
Ungeti omleta cu putin ulei. Presarati cu fulgi de chili, inca putin zahar. si seminte de susan.
 
Serviti imediat sau la temperatura camerei. Se poate impacheta si lua la pachet.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!