Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Kaiserschmarrn sau Clătite austriece pufoase

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

În sfârșit am testat și eu rețeta Kaiserschmarrn sau Clătite austriece pufoase, pe care o aveam trecută pe lista de rețete în așteptare de ceva timp.

Kaiserschmarren este de fapt o clătită pufoasă, rumenită în unt topit, iar compoziția diferă de cea a clătitelor clasice prin faptul că albușurile se mixează separat și se încorporează la final în compoziția de gălbenușuri frecate cu zahăr și amestecate cu lapte și făină. Iar după coacere, clătita se mărunțește în bucăți mai mici.

Kaiserschmarrn sau Clătite austriece pufoase

Kaiserschmarrn sau Clătite austriece pufoase

Ingrediente:

  • 4 ouă, medii
  • 50 gr zahăr
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 300 ml lapte
  • 225 gr făină
  • 100 gr unt
  • esență de vanilie
  • zahăr vanilat
Pentru sosul de vanilie cu ciocolată albă:
  • 200 gr ciocolată albă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 250 ml frișcă lichidă, vanilată

Mod de preparare:

Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare și peste albușuri și peste gălbenușuri. Sarea presărată peste albușuri ajută la obținerea unei spume mai fermă, iar în cazul gălbenușurilor le intensifică culoarea.

Frecăm gălbenușurile presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul și le mixăm până zahărul se topește și devin cremoase. Apoi adaugăm laptele și omogenizăm compoziția. Compoziția respectivă se toarnă, treptat, peste făină și se amestecă bine până la omogenizare.

Mixăm albușurile spumă și le încorporăm treptat în compoziția de mai sus, cu ajutorul unei spatule. Vom obține o compoziție aerată, pe care o lăsăm la odihnit 10 minute.

Într-o tigaie antiaderentă topim câte puțin unt și turnăm un strat mai grosier din compoziția de Kaiserschmarrn sau Clătite austriece pufoase.

Rumenim clătitele pe ambele părți, apoi le mărunțim cu vârful unei spatule și le scoatem pe platouri. Le pudrăm cu zahăr vanilat.

Sosul de vanilie.

Punem într-un vas, pe foc, frișca lichidă în care adăugăm și semințele de la păstaia de vanilie. Când este bine încălzită, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere, stingem focul. Adăugăm ciocolata ruptă în bucăți mici, un praf de sare și amestecăm intens până când ciocolata este topiță și sosul de vanilie bine omogenizat.

Servim delicioasele clătite austriece trecute prin sosul de vanilie răcit.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!