Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Parmigiana de vinete

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețeta de Parmigiana de vinete, sau altfel spus vinete gratinate la cutor cu sos de roșii și sos de "brânzâ". O rețetă, care garantăm că o să vă placă la nebunie.

Descopera cea mai buna reteta de vinete parmigiana, o reteta simpla si savuroasa!
Parmigiana de vinete

Parmigiana de vinete

Ingrediente:

Pentru sosul de rosii:

  • 1 lingură ulei
  • 1 ceapă medie
  • 400 g roșii cuburi (o conservă)
  • sare
  • piper

Pentru vinete pane:

  • 3 vinete medii/mici
  • 150 g făină
  • 1 lingură drojdie uscata
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 1 linguriță ceapă pudră
  • 1/4 linguriță sare
  • Turmeric (un vârf de cuțit)
  • 250 ml apă
  • ulei (pentru prăjit)

Pentru sosul "de brânză" (un fel de "bechame"l):

  • 500 ml smântână
  • 2 linguri drojdie uscata
  • 1 linguriță făină
  • 1/2 linguriță sare

Opțional:

  • 3-4 felii cașcaval 
  • pesmet

Mod de preparare:

Prima dată tăiem ceapa mărunt și o călim ușor în uleiul. Apoi adăugăm conserva de roșii cuburi, sarea și piperul și lăsăm să fiarbă vreo 10 minute la foc mediu spre mic, ca să scadă puțin sucul de roșii și să primească consistență. Oprim focul și lăsăm sosul de roșii deoparte. Feliem vinetele (cam 1/2 cm grosime), le așezăm pe o farfurie și le sărăm. Puteți să pregătiți vinetele și de cu seara și să le lăsați la frigider. Alegeți varianta mai convenabilă.
Pregatim paneul pentru vinete, amestecand cu un tel mic toate ingredientele în afară de apă, într-o farfurie adâncă sau un bol. Apoi adăgăm și apa și amesecăm până când aluatul pentru pane este complet omogen. Dăm vinetele prin pane pe ambele părți și începem să le prăjim până prin o culoare aurie spre brun.  Continuăm până am terminat de prăjit toate feliile de vânătă. Între timp pregătim și sosul de "brânză". Pentru asta, punem smântâna la foc mic într-o olciută. Adăugăm drojdia și faina și amestecăm cu un tel, până când obținem consistența unui sos.   Pornim cuptorul și începem să așezăm straturile în tavă. Primul strat va fi de sos de roșii. Al doilea strat va fi de vinete pane. Iar al treilea strat este cel de sos de "brânză". În total vom avea trei straturi în tavă. Dacă vreți și mai multă aromă, așezați și un strat de felii de cascaval. Iar pentru mai mult crocant, presărați pesmet deasupra.
 Coaceți vinetele parmigiana la foc mare timp de 30 de minute, doar ca să se rumenească puțin deasupra.
Vinetele parmigiana sunt gata.  Va dorim poftă bună, cu sănătate!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!