Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tarta cu gem

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Tarta cu gem: reteta de post, o tarta de post fara oua sau unt, simpla si gustoasa. Aceasta reteta este dovada faptului ca putem prepara bunatati chiar si in timpul postului.

Puteti folosi aproape orice gem, dupa gusturile, preferintele si imaginatia voastra.
Tarta cu gem

Tarta cu gem

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 125 ml ulei de floarea soarelui
  • 125 ml apa rece
  • 1 lingurita plina cu praf de copt
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 1 borcan (400 g) gem

    Mod de preparare:

    Aluatul:

    Intr-un bol incapator punem faina, praful de copt, zaharul, sarea si coaja de portocala si le amestecam.

    Adaugam uleiul si incepem sa il incorporam. Vom obtine un aluat nisipos.

    Apoi adaugam apa si incepem sa framantam pana aluatul se leaga si devine elastic.

    Daca mai este nevoie mai adaugati putina apa sau faina, dupa cum este cazul.

    Din aluat taiem o bucata mai mare in care punem cateva picaturi de colorant alimentar galben si o bucatita mai mica in care adaugam o lingurita de cacao.

    Bucata de aluat galben se pune pe blatul infainat si se framanta putin.

    Se intinde apoi o foaie de 3 mm grosime, din care se decupeaza cu forme pe dimensiuni petale pentru flori.

    Aluatul de cacao se intinde la fel si se decupeaza trei discuri care se inteapa cu furculita.

    Acestea se vor aseza pe o farfurie presarata cu putina faina, iar cand ati terminat de decupat, se dau la frigider.

    Aluatul propriu-zis se framanta putin pe blatul infarinat, apoi se intinde doua foi egale pentru tarta, cu o grosime de 4 mm.

    Dati pe suprafata foii cu mana de faina, apoi rulati foaia usor, pe un sucitor.

    Asamblare:

    Prima foaie o asezati in tava de tarta unsa cu margarina, avand grija sa fie acoperiti si peretii acesteia si intepati fundul tartei de mai multe ori, cu furculita, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

    Punem gemul uniform si acoperim cu cealalta foaie, dupa care decoram tarta deasupra formand florile cu petalele decupate anterior.

    Coacerea:

    Coacem timp de 30 de minute la o temperatura de 180 de grade Celsius sau pana cand vor prinde o culoare frumoasa!

    Asta este totul. Va invit cu drag si pe voi sa incercati aceasta reteta.

    Va urez spor la gatit.

    Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!