Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dovlecei umpluți cu carne de pui în sos de roșii, la cuptor

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

În acest articol veți descoperi o rețetă de dovlecei umpluți cu carne de pui în sos de roșii, la cuptor, prezentată pas cu pas, listă de ingrediente și mod de preparare pentru o mâncare gustoasă și de sezon.

Dovlecei umpluți cu carne de pui în sos de roșii, la cuptor

Dovlecei umpluți cu carne de pui în sos de roșii, la cuptor

Ingrediente:

  • 4 dovlecei cam de 300 de grame bucata
  • 300 de grame de carne de pui tocată
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mărișoară tocată fin (100 de grame)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 linguri (35 de grame) de pesmet
  • 12 frunze proaspete de busuioc
  • 800 de grame – 1 kilogram de passata de roșii sau tomate decojite de pieliță (chiar și din conservă, cu tot cu sucul lor)
  • sare și piper negru măcinat după gust
  • opțional, 1 linguriță de zahăr, pentru a echilibra aciditatea roșiilor
  • opțional, 100 de grame de parmezan răzuit, pentru gratinare

Mod de preparare:

1. Se pune pe foc o oală mare cu apă (4 – 5 litri). Până ce apa fierbe, se spală bine dovleceii (cu tot cu coajă) și se șterg. Când apa fierbe, se adaugă 1 lingură de sare și apoi dovleceii întregi.

2. Pentru a fi siguri că acești dovlecei umpluți cu carne vor fi perfect pătrunși la cuptor, dovleceii se fierb 6-8 minute, la foc moale, fără clocot. Coaja dovleceilor trebuie să se înmoaie puțin, dar să nu fie pătrunși până la mijloc. Între timp, se pregătește un castron cu apă foarte rece, chiar adăugând în aceasta și cuburi de gheață. Se scot dovleceii din apa fiartă cu o spumieră și se răcesc brusc în castronul cu apă rece. Se scurg bine de apă și se zvântă cu șervete curate de bucătărie.

3. Se taie dovleceii pe lungime și se scobesc cu o linguriță. Pulpa scobită se colectează într-un castron, păstrându-se deoparte.

4. Se încinge pe foc mediu o tigaie și se adaugă 1 lingură de ulei de măsline. Se adaugă ceapa tocată, se presară un praf de sare și se călește până se înmoaie bine. Se adaugă pulpa de dovlecel scobită și se călește în tigaie, amestecând continuu și mărunțind cu o lingură de lemn bucățile mai mari (dacă există). Se călește totul până când apa se evaporă (7-8 minute). Se lasă să se răcorească bine.

5. Pentru umplutura acestor dovlecei umpluți cu carne, într-un castron se pune carnea tocată de pui, pesmetul, ceapa și dovlecelul călit, 1 cățel de usturoi zdrobit, sare și piper după gust și oregano uscat. Opțional, se pot pune tot felul de ierburi aromatice (pătrunjel, cimbru, mărar etc). Se amestecă totul bine și umplutura e gata.

6. Dovleceii scobiți se tamponează ușor în interior cu șervete de hârtie absorbantă și se aranjează într-o tavă de mărime potrivită. Se umplu cu umplutura pregătită la punctul 5, presând-o bine și dându-i o formă bombată deasupra. Se pornește cuptorul și se setează la 190°C.

Pregătirea sosului:

7. Până când cuptorul se încinge, se pregătește sosul acestor dovlecei umpluți cu carne. Într-o cratiță de mărime potrivită, se pun cele 2 linguri de ulei rămase și se adaugă tot usturoiul rămas, tocat mărunt. Usturoiul se pune în uleiul rece, pentru a-și dezvolta bine aroma. Se pune cratița pe foc mediu și se călește usturoiul până devine doar ușor auriu, în niciun caz nu trebuie să se rumenească.

8. Se adaugă peste usturoi passata de roșii sau tomatele decojite și mărunțite. Se lasă să dea în clocot, apoi se trage de pe foc și se potrivește gustul cu sare, piper și puțin zahăr, dacă e nevoie. Se adaugă busuiocul tocat și se amestecă.

Gătirea la cuptor:

9. Sosul de roșii cu busuioc și usturoi se toarnă în tavă, pe lângă dovlecei și pe deasupra lor. Se dă tava cu dovlecei umpluți cu carne la cuptorul preîncins la 190°C, la o înălțime medie, timp de 30 de minute, până când încep să se rumenească pe deasupra.

10. După primele 30 de minute de gătire, dacă se dorește, se poate presăra deasupra dovleceilor deja ușor rumeniți parmezan răzuit. Se mai coc aproximativ 5-8 minute, cât să se rumenească frumos și parmezanul.

În final, se lasă tava cu dovlecei umpluți cu carne să se răcorească puțin.

Să vă fie de folos

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!