Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu mai aveam nimic dulce în casă, așa că soluția a fost să fac rapid niște clătite. Le-am făcut destul de repede și au ieșit excelente, grație umpluturii delicioase, pentru că bananele s-au armonizat perfect cu crema de ciocolată cu gust de alune. Pentru că tigaia mea de clătite are o circumferință destul de mică, pentru fiecare am folosit câte o jumătate de banană.
Din ingredientele de mai jos am făcut opt clătite.

Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

INGREDIENTE

Pentru clătite:
  • 150 grame de făină albă
  • 25-30 grame de zahăr tos
  • 1 plic de zahăr vanilienat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • coajă răzuită de limetă
  • 250 ml de lapte
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
Pentru umplutură:
  • 4 banane
  • cremă de ciocolată, cu alune
Pentru decor:
  • 20 grame de ciocolată
  • 1 linguriță de ulei de alune de pădu

MOD DE PREPARARE:

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă treptat laptele, puțin câte puțin.

Când compoziția este omogenă, se toarnă câte un polonic în tigaia încinsă și unsă cu ulei. Se prăjesc ușor clătitele pe ambele fețe și când sunt toate gata, se lasă să se mai răcorească puțin.

Între timp se pregătesc bananele și se topește ciocolata pentru decor, la bain-marie, cu o linguriță de ulei de alune de pădure.

Când clătitele s-au mai răcorit puțin, se ung cu un strat consistent de cremă de ciocolată și deasupra se suprapune o jumătate de banană. Se rulează clătita și se depune pe un platou, sau pe o farfurie.

Când toate clătitele sunt gata, se decorează cu ciocolată topită și se pot servi deja.

SFAT

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide și apoi se adaugă treptat cele lichide și se omogenizează compoziția, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe.

Înainte de a turna compoziția de clătite, tigaia trebuie încinsă și unsă cu puțin ulei.

Lăsați clătitele să se răcorească mai întâi și după aceea ungeți-le cu cremă de ciocolată.

Dacă tigaia are circumferința mai mare, se poate înfășura o banană întreagă în clătite.

Puteți decora clătitele și cu alte ornamente.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!