Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chipsuri de cartofi taranesti

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O amintire: chipsuri de cartofi taranesti. Asa cum ni le facea mama-mea, iarna, direct pe plita sobei. Le zicea scrijelute. Eu le-am facut pe o tigaie de fonta si cina mea rustica a fost tare bine primita.

Chipsuri de cartofi taranesti
Chipsuri de cartofi taranesti

Ingrediente:

cartofi (mediu fainosi, cei pentru salata)
sare
putin ulei (optional)

Mod de preparare:

  1. Socotiti cam 3 cartofi medii de persoana. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele de 3-5 mm. Daca ii taiati mai subtiri se vor usca prea tare, daca ii taiati prea grosi se vor face greu si se vor arde in exterior. Puteti folosi o razatoare, daca doriti sa va asigurati ca toate feliile sunt egale. Dupa feliere nu se mai spala cartofii.
  2. Se incinge foarte tare o tigaie de fonta cat mai larga. Se da focul la mediu spre mic. Se aseaza felii de cartofi unele langa altele.
  3. Se coc cam 8-10 minute pe prima parte pana se fac basicute rumene. Se intorc si se mai coc pe a doua parte cam 5-6 minute, pana se rumenesc si pe a doua parte. Verificati unul ca sa fiti siguri ca e facut pana in centru. Cartofii vor face o crusta crocanta deasupra dar vor avea si putin miez moale in centru.
  4. Se scot scrijelutele intr-un vas cu capac. Pe masura ce asezati scrijelutele in vas, le presarati cu sare.
  5. La final, chiar inainte de servire, le puteti pulveriza cu putin ulei daca doriti.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!