Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Briam, ghiveci grecesc de legumă

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Acest ghiveci grecesc de legume, briam, se consumă pe insula elenă cu feta la grătar, însă merge foarte bine și lângă o friptură.

Briam, ghiveci grecesc de legumă

Briam, ghiveci grecesc de legumă

 Ingrediente:

150 ml ulei de măsline 

1 vânătă  mare 

1 ceapă mare 

3 căței de usturoi 

800 g cartofi mari  

6 roșii medii 

12 roșii cherry  

5 dovlecei  

300 g roșii pasate  

1 lingură oregano uscat  

½ buchet de pătrunjel

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220 ° C.

Tăiați vinetele în felii de 1 cm pe lungime sau rondele.

Adaugati ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și gătiți vinetele în mai multe serii  ca să nu le înghesuiți timp de 5 până la 7 minute sau până se înmoaie și devin aurii, adaugând din când în când, dacă e nevoie puțin ulei de măsline.  După ce s-au păjit se pun într-un bol mare.

Curățați și tăiați ceapa și usturoiul. Adăugați ceapa și usturoiul în tigaia goală, cu puțin ulei, dacă este necesar și lăsați-l timp de 5 minute sau până la înmuiere. Transferați în castron cu vinete.

Tăiați cartofii în cuburi de 1 cm, tăiați subțiri roșiile medii și feliați dovleceii.

Adăugați cartoful, toate roșiile, dovlecelul, rosiile pasate  și 200 ml apă în bol. Se presară cu oregano, apoi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Condimentați generos cu sare de mare și piper negru.

Amestecați bine cu mâinile ca să se combine aromele, apoi turnați totul într-un vas mare rezistent la cuptor. Se adaugă deasupra și restul de ulei rămas.

Coaceți 30 de minute, apoi dați  cuptorul mai mic cu o treaptă  la 200 ° C 

Se coace încă 20-30 de minute sau până când s-a rumenit și legumele sunt fragede. 

Se lasă să se răcească ușor înainte de servire. 

Pentru un plus de gust, la final puteți să puneți deasupra și puțin cașcaval. 

Se poate servi pe pat de orez sau ca la greci cu o bucată de brânză la grătar.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!