
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Retete si gust, te invita sa urmaresti un delicios de savuros, in care descoperi, retete si secrete ascunse. Astazi ne-am gandit la una dintre cele mai simple, gustoase si indragite retete - macaroanele cu branza, personalizate in stilul incomparabil al lui Mesteruț.
![]() |
Macaroanele cu branza |
Ingrediente:
- 6 felii de paine (fara coaja, taiate in cubulete mici)
- 8 linguri de unt nesarat
- 1. 375 l lapte
- 1/2 cana de faina alba
- 2 linguri de sare kosher
- 1/4 lingurita nucsoara proaspat macinata
- 1/4 lingurita piper macinat
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 500 g de cascaval ras
- 225 g branza Gruyere rasa
- 115 g branza Pecorino Romano rasa;
- 450 g macaroane
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 375 de grade. Topeste 2 linguri de unt intr-o
cratita si toarna-l apoi peste paine, amestecandu-le usor.
Pune laptele intr-o oala, pe foc, iar intr-o tigaie separata, topeste
restul de unt. Adauga faina in untul topit si amesteca bine un minut.
Toarna laptele incins in amestecul de unt si faina, amestecand continuu,
pe foc, pana se ingroasa. Opreste focul, adauga nucsoara, piperul
negru, cayenne si 3/4 din fiecare tip de branza si amesteca bine.
Fierbe macaroanele al dente, intr-o oala cu apa si sare si scurge-le,
apoi, intr-o strecuratoare.. Amesteca-le cu sosul de branza, toarna-le
in vasul de iena si presara pe deasupra restul de branza si pesmetul
format din paine. Baga-le la cuptor, 30 de minute.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.