Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Aedei umpluti in stil mexican

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Acesti ardei umpluti au in compozitie porumb, fasole si orez fierte in prealabil si un sos cremos care le confera un gust inegalabil! Vei descoperi un fel principal care tine de foame, este delicios si de post si se pastreaza extrem de bine la frigider.

Aedei umpluti in stil mexican
Aedei umpluti in stil mexican

Ingrediente:

Sos de caju:

  • 150 g caju
  • 180 ml supa de legume
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 2 lingurite fulgi de drojdie inactiva uscata
  • ¼ lingurita pudra de ceapa
  • ¼ lingurita pudra de usturoi
  • ¼ lingurita chimion pudra
  • 1 lingurita felii de ardei iute
  • ½ lingurita sare

Ardei umpluti:

  • 6 ardei grasi
  • 425 g fasole rosie fiarta/din conserva
  • 425 g porumb fiert/din conserva
  • 1 ceapa
  • 3 cani orez fiert
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 1 lingura usturoi zdrobit
  • ½ lingurita chimion pudra
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

  Mod de preparare:

  • Pentru a pregati aceasta reteta de ardei umpluti (in stil mexican), incepe prin a fierbe orezul, fasolea si porumbul (sau scurge-le de lichidul din conserva).
  • Prepara sosul de caju pentru umplutura: adauga nucile caju, supa de legume, usturoiul zdrobit, drojdia inactiva uscata, sarea, pudra de ceapa, usturoi si chimion si ardeiul iute intr-un blender vertical, maruntindu-le pana obtii un sos omogen.
  • Al doilea pas este pregatirea ardeilor grasi: taie-le codita si curata-i de samburi (poti pastra capacul pentru a-i acoperi, inainte de a-i coace sau poti toca marunt pulpa din jurul coditei si o poti adauga in umplutura).
  • Curata de coaja ceapa si tai-o marunt.
  • Intr-o tigaie incapatoare, adauga 1 lingura de ulei vegetal si prajeste usor ceapa, usturoiul zdrobit, putin piper si chimionul pudra, pana cand ceapa devine aurie.
  • Adauga in tigaie fasolea neagra si porumbul (si pulpa din capacelele de ardei, daca nu vrei sa le pui deasupra, intregi), lasa-le cateva minute, apoi completeaza umplutura cu orezul fiert si aproape toata legatura de patrunjel, tocata marunt (pastreaza 1-2 fire pentru decorul final).
  • Toarna sosul de caju in tigaie, amesteca bine si stinge focul.
  • Preincalzeste cuptorul la 200° C si asaza cei 6 ardei grasi intr-o tava inalta, de 23×35 cm, tapetata cu hartie de copt.
  • Stropeste-i cu restul de ulei vegetal, umple-i cu amestecul din tigaie, pune deasupra capacul de ardei (daca l-ai pastrat) si da tava la cuptorul preincalzit, timp de 35 de minute, pana cand ardeii se inmoaie si umplutura se coace.
  • Serveste ardeii umpluti (in stil mexican) imediat, decorati cu patrunjel proaspat.

  Observatii:

  • Pentru a pregati sosul de caju, nucile nu trebuie inmuiate in prealabil decat daca blenderul tau vertical este un model mai vechi, care nu mai marunteste ca in prima zi, in acest caz, lasa nucile caju la inmuiat in apa fierbinte, timp de 15 minute, pentru a le inmuia putin.
  • Poti pastra ardeii umpluti (in stil mexican) ramasi la frigider pana la 4 zile, in tava in care i-ai copt, acoperind-o cu folie de aluminiu; reincalzeste-i tot in ea, la cuptor, dupa ce a ajuns la temperatura camerei.
  • In plus, acesti ardei umpluti (in stil mexican) pot fi congelati, dupa coacere, pentru a-i avea la indemana atunci cand nu ai chef de gatit sau ai aflat din scurt ca iti vin musafiri a doua zi: lasa-i sa se raceasca bine, acopera-i individual cu folie alimentara si depoziteaza-i vertical intr-o caserola, in congelator; decongeleaza-i la frigider, peste noapte, apoi reincalzeste-i la cuptor.

  Stiai ca?

  • Fasolea rosie contine fibre si minerale valoroase, care ajuta digestia, poate reduce riscul de diabet, mentine sanatatea inimii, pielii si oaselor si contribuie la detoxificarea ficatului?
  • Porumbul contine vitamine (B-uri) si minerale esentiale (zinc, magneziu, cupru, fier, mangan), benefice pentru sanatate, dar si antioxidanti care iti mentin ochii sanatosi (carotenoide, luteina, zeaxantina)?
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!