Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

La rețeta de ciulama de pui pe care urmează să o prezint am folosit pulpe inferioare de pui, dar am adăugat și ciuperci pentru consistență și gust.

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui inferioare
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • o jumătate de țelină
  • 2 morcovi
  • rădăcină de pătrunjel
  • rădăcină de păstârnac
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 7-8 ciuperci
  • 2 linguri smântână
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Pune pulpele de pui la fiert în aproximativ 2 litri de apă.
  2. Adună spuma care se formează deasupra apei când începe să fiarbă, apoi adaugă legumele tăiate în bucăți potrivite.
  3. Lasă totul la fiert până când pulpele de pui sunt bine gătite, iar carnea începe să se desprindă de pe os.
  4. Într-o tigaie încăpătoare călește ciupercile în unt. După ce sunt gătite adună-le și pune-le deoparte.
  5. Tot acum scoate pulpele de pui și adaugă-le în tigaie pentru a se rumeni puțin. După ce ai terminat cu ele, dă-le deoparte și treci la prepararea sosului.
  6. Completează cu încă o lingură de unt în tigaie apoi adaugă făina și amestecă energic până se dizolvă complet.
  7. Adaugă câte puțin 3 polonice din apa în care a fiert carnea și legumele. Amestecă continuu pentru a nu se forma cocoloașe.
  8. Lasă amestecul la foc să se îngroașe bine, apoi adaugă cei doi căței de usturoi dați prin presă și cele două linguri de smântână pentru a da cremozitate sosului.
  9. Potrivește sosul de sare și condimentează cu puțin piper, în funcție de gust.
  10. Mai departe adaugă pulpele de pui și ciupercile călite, asezonează cu pătrunjel și mai lasă la foc mic încă două minute până când ingredientele se întrepătrund.
  11. Servește cu poftă!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!