Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Turrón – nuga spaniolă cu migdale

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Turrón este un desert tradițional spaniol ce se servește de Crăciun. Acest tip de nuga se prepară folosind miere, zahăr și albuș de ou. Se pare că numele de turron provine din verbul latin torrere (a rumeni).

Turrón – nuga spaniolă cu migdale

Turrón – nuga spaniolă cu migdale

Ingrediente:

  • 200 g de miere
  • 150 g zahăr
  • 250 g de migale crude
  • 1 albuș de ou

    Mod de preparare:

    1. Migdalele se prăjesc la cuptor (180 de grade Celsius timp de 10-15 minute) sau într-o tigaie la foc mediu până când se rumenesc. Se lasă apoi să se răcească.

    2. Într-o formă de copt mică se pune hârtie de copt, o foaie de napolitană sau se unge cu ulei.

    3. Se bate spumă albușul de ou.

    4. Mierea se toarnă într-o cratiță cu fund gros, se pune la foc mediu până ce mierea aproape fierbe.

    5. Se adaugă zahărul puțin câte puțin și se amestecă energic până ce obținem un amestec de culoarea caramelului (6-8 minute).

    6. Se ia de pe foc cratița și se adaugă treptat albușul de ou. Se amestecă pentru a preveni coagularea.

    7. După ce se obține un amestec omogen se pune cratița iar pe foc, dar de data aceasta se dă focul la minim. Se continuă amestecarea până ce se observă că amestecul se îngroașă.

    8. Se dă cratița de pe foc și se adaugă migdalele având grijă să fie distribuite uniform.

    9. Se toarnă amestecul în formă și se acoperă cu o foaie de copt sau o altă foaie de napolitană.

    10. Se lasă să se răcească la temperatura camerei timp de 24 de ore.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!