Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă de vanilie

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețeta de prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă de vanilie m-a cucerit de la prima înghițitură! Mie îmi place mult crema de vanilie făcută în casă, catifelată și super aromată și chiar cred că această prăjitură i-a evidențiat gustul și mai mult.

Prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă de vanilie

Prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă de vanilie

Ingrediente:

  • 6 gălbenușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • vanilie
  • 100 grame unt
  • biscuiți vanilați ~20 bucăți
  • biscuiți cu cacao ~10 bucăți
  • puțin lapte pentru înmuiat ~ 200 ml

Pentru glazură:

  • o tabletă ciocolată amăruie
  • 10 gr unt
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare:

  • Frecăm gălbenușurile cu zahărul până ce se albește compoziția și devine mai mătăsoasă, mai cremoasă. Adăugăm cele 3 linguri de amidon, apoi laptele (nu tot odată, ci în fir subțire, amestecând să nu se formeze cocoloașe) și omogenizăm bine de tot.

  • Transferăm într-o crăticioară cu fund mai gros și dăm pe foc mic. Desigur că putem face această compoziție direct în crăticioară, ca să nu mai murdărim altceva.
  •  
    E important să nu plecăm de lângă foc, pentru că din momentul în care se îngroașă cât de puțin trebuie să amestecăm constant, să evităm lipirea. Când începe să stea legată, să nu mai cadă de pe lingură stingem focul, adăugăm o vanilie și untul tăiat cubulețe și omogenizăm.

  • Transferăm apoi într-un bol curat, acoperim cu o folie pe care o presăm pe suprafața cremei și lăsăm să se răcească bine. Dacă nu punem folie, crema va face pojghiță.

  • Într-o tavă în care punem folie (ca să putem scoate prăjitura) începem să așezăm biscuiții după ce-i trecem rapid prin lapte (eu l-am folosit rece, nu l-am încălzit). Punem un strat vanilat, un strat de cremă, stratul maro, cremă și iar biscuiți vanilați. Biscuiții îi trecem rapid prin lapte, nu-i nevoie să insistăm, se vor înmuia oricum de la cremă.

  • Dăm la frigider câteva ore sau peste noapte. A doua zi (ori câteva ore mai târziu) scoatem prăjitura cu grijă. O răsturnăm cu atenție, ajutându-ne de folie.

  • Preparăm glazura. Topim ciocolata cu laptele și untul pe baie de abur amestecând continuu și având grijă să nu se ardă. Turnăm glazura și nivelăm cu ajutorul unei spatule.

  • Mai dăm puțin la rece și apoi putem tăia.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!