Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi delicioasă: friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu smântână.

Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână

Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână

INGREDIENTE

Pentru friptură  
  • o bucată cotlet de porc de aprox 800-900 gr.
  • rozmarin
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 150 ml ulei
 Pentru garnitură 
  • 800 gr. ciuperci champignion
  • 500 gr. smântână
  • doua cepe
  • 4-5 căţei usturoi
  • 2 linguri coniac
  • sare
  • piper
  • mărar verde tocat

MOD DE PREPARARE

Carnea de porc o condimentăm cu sare si piper. din loc in loc facem orificii şi presărăm rozmarin. O punem intr-un vas cu fund dublu, turnăm deasupra uleiul şi zeama de lămâie, aşezam deasupra o hârtie pentru copt, punem capac şi deasupra o greutate.

Băgăm la cuptor pentru aprox. 2 ore.

Intre timp călim ceapa tocată, uşor, adăugăm ciupercile, usturoiul felii, coniacul şi mai călim 10 minute.

Turnăm deasupra smântâna (şi-o lingură amidon), amestecăm şi mai lăsăm 3-4 minute.

Potrivim gustul cu sare şi piper, asortăm cu mărar verde şi aşteptăm să fie gata fripturica.

Poftă mare!


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!