Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pulpe de rata pe varza

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Nu mai este deja un secret faptul ca rata este carnea pe care eu o ador,daca e bine gatita si are gust bun. Cand am timp,pregatesc acasa o rata minunata, aromata si exact pe gustul meu, care sper insa sa fie si pe gustul vostru.

Pulpe de rata pe varza
Pulpe de rata pe varza

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de rata intregi
  • sare&piper, dupa gust
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr unt, topit
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 500 gr varza rosie + 500 gr varza alba, tocata marunt
  • 1 lingura otet de mere
  • sucul de la 1 portocala
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura gem de afine

Sos

  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 400 ml supa de pui
  • 100 ml vin rosu
  •  50 ml smantana

MOD DE PREPARARE:

1. Incinge cuptorul la 180°C. Inainte cu 24 ore de a gati pulpele, freaca pulpele cu multa sare si putin piper, acopera-le si lasa-le in frigider pana a doua zi. A doua zi ia din sarea de pe pulpe si lasa-le deoparte.

2. Amesteca varza cu cimbru, sare, piper, ceapa, otetul de mere, sucul de portocala, stafide, gemul de afine si 100 gr unt topit. Aseaza acest amestec intr-o tava de copt. Apoi aseaza pulpele de rata pe varza si frunzele de dafin. Toarna peste pulpe restul de unt topit si da la copt 1h 30 minute, intorcand pulpele din cand in cand.

3. Pentru sos, caleste ceapa in unt. Adauga faina si amesteca 2 minute apoi adauga supa si amesteca bine cu telul pentru a nu se face cocoloase. Adauga vinul si smantana si lasa sosul pe foc pana fierbe si se ingroasa usor.

4. Serveste pulpele cu varza, sos si cartofi piure.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!