Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu foi pandispan,crema aromata si ciocolata

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O prajitura foarte gustoasa ,rapida si cremoasa. Este prima data cand folosesc foi cumparate,am stat putin in dubiu,dar cand am gustat rezultatul ,o voi repet.

Prajitura cu foi pandispan,crema aromata si ciocolata

Prajitura cu foi pandispan,crema aromata si ciocolata

Ingrediente :

1 pachet de foi pandispan

Crema :

1 litru de lapte
5 linguri rase de zahar
4 linguri de faina sau 5 linguri de amidon
250 g margarina sau unt
4 linguri cu nuca de cocos
esenta de vanilie
1 ciocolata alba

Decor:

3 linguri de crema
1 ciocolata neagra

Mod de preparare crema :

Fierbem laptele cu zaharul si nuca de cocos. 

Dam focul mai mic si adaugam usor faina in timp ce amestecam,ca la mamaliga.

Frecam bine sa se ingroasa si sa nu aiba cocoloase.

Cand este gata ,dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca. 

Acoperim suprafata cremei cu folie alimentara sa nu se formeze pojghita.

Peste crema rece punem untul la temperatura camerei,esenta de vanilie si ciocolata alba topita si usor racita.

Amestecam cu mixerul pana se leaga ingredientele si rezulta o crema fina si foarte gustoasa.

Decor:

Oprim 3 linguri de crema pentru decor ,iar restul de crema o impartim in 3 parti egale si o repartizam intre foile de pandispan.

Ungem suprafata prajiturii cu cele 3 linguri de crema si peste ea punem din loc in loc ciocolata neagra topita.

Cu o tepusa pentru frigarui sau scobitoare incepem sa amestecam crema cu ciocolata neagra pentru un decor marmorat si delicios.

Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore.

Pofta buna !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!