Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de pui in sos de ciocolata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Piept de pui in sos de ciocolata din: piept de pui, cacao, ciocolata amara, vin, unt, apa, ou, scortisoara, fistic, orez, unt, sare.

Piept de pui in sos de ciocolata

Piept de pui in sos de ciocolata

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolată amară
  • 1/2 pahar vin alb dulce
  • 40 g unt
  • 1 /2 pahar apă
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 praf scorţişoară
  • fistic proaspăt

Pentru garnitură:

  • 125 g orez alb
  • 300 g apă
  • 30 g unt
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm pieptul de pui de pieliţă şi îl tăiem pe lungime în 4 bucăţi. 

Topim 40 g unt într-o tigaie teflonată, iar când este încins adăugăm pieptul de pui. 

Il prăjim pe ambele părţi până devine auriu.

După ce este complet pătruns, îl scoatem pe o farfurie şi îl acoperim cu un capac astfel încât să se păstreze cald. 

Intr-un vas, separat, batem cu o furculiţă 2 gălbenuşuri de ou. 

Adăugăm peste gălbenuşuri cacaua şi ciocolata rasă sau ruptă în bucăţele mici amestecate cu jumătate de pahar de vin dulce, jumătate de pahar de apă şi un praf de scorţişoară.

Punem sosul la foc foarte mic şi îl fierbem cca 5 minute, până devine uşor dens. 

Pentru garnitură:

Fierbem orezul în apă amestecată cu 30 g unt şi puţină sare.

După ce bobul este complet pătruns, îl punem într-o sită şi îl lăsăm la scurs 5 minute.

Aşezăm pe o farfurie pieptul de pui, orezul bine scurs şi turnăm peste pieptul de pui sos de ciocolată, iar la sfârşit adăugăm pe deasupra puţin fistic proaspăt.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!