Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

3 deserturi inedite pentru Mos Craciun

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ne-am gandit sa va prezentam cateva delicii speciale, pe care sa i le oferim in noaptea de Ajun. Vom folosi cele mai bune ingrediente pentru a realiza combinatii inspirate, cu arome de basm.

3 deserturi inedite pentru Mos Craciun

3 deserturi inedite pentru Mos Craciun


STELUTE DE CRACIUN

BISCUITI DE CIOCOLATA
STELUTE DE CRACIUN

INGREDIENTE:

  • 1/2 ceasca jeleu sau gem de fructe
  • 50 g nuci pisate
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura smantana
  • 220 g unt
  • 1 pachet praf de copt
  • 400 g faina
  • 4 galbenusuri

MOD DE PREPARARE:

  1. Se cerne faina cu praful de copt, apoi se amesteca cu untul, smantana, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, nucile pisate si 2 linguri de apa rece. Se framanta rapid, se acopera cu folie transparenta si se lasa la rece jumatate de ora. Se incinge cuptorul.
  2. Din aluat se intinde o foaie groasa de 5 mm, din care se taie stelute sau alte forme mici si tot atatea stelute, decupate la interior. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se coc la foc potrivit, in cuptorul incins, 10 -12 minute.
  3. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca. Se lipesc doua cate doua cu jeleu de fructe si se pun pe un platou. Se servesc a doua zi.

BISCUITI DE CIOCOLATA

BISCUITI DE CIOCOLATA

BISCUITI DE CIOCOLATA


INGREDIENTE:

  • 190 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 g praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 125 g unt moale
  • 125 zahar brun
  • 1 ou mediu
  • 100 g bobite ciocolata neagra
  • 1 varf cutit sare
  • 180 g nutella
  • 1 lingurita plina mix pentru turta dulce (scortisoara, cardamom, cuisoare, anason, ghimbir)

MOD DE PREPARARE:

  1. Formam, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare de nutella, de cate 15 g fiecare, pe o bucata de hartie de copt. Le punem in congelator pentru 10 minute, apoi le scoatem, si cu mana usor unsa cu ulei de arahide/floarea soarelui, le dam o forma rotunda. Le asezam din nou pe hartia de copt si le punem in congelator pentru inca 50 de minute.
  2. Intre timp ne ocupam de aluat. Punem untul moale in vasul robotului/mixerului, adaugam zaharul si mixul de condimente si mixam pana cand obtinem o crema omogena. Adaugam oul si mixam pana il inglobam perfect in crema de unt.
  3. Separat, amestecam faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul si sarea si le cernem. Adaugam treptat mixul obtinut in crema de unt si mixam pana obtinem un aluat omogen.
  4. Mutam aluatul intr-un vas, adaugam bobitele de ciocolata si amestecam/framantam pana le incorporam in aluat.
  5. Invelim aluatul intr-o folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 40 de minute.
  6. Dupa repaus, impartim aluatul in portii de cca 40-45 g si le dam o forma rotunda.

TRUFE DE CASA

TRUFE DE CASA

TRUFE DE CASA


INGREDIENTE:

  • 300 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • o lingura lapte
  • 40 ml frisca lichida

Pentru ornat:

  • 100 g fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE:

  1. Ciocolata rupta bucati si laptele se pun la topit intr-o craticioara, la bain-marie si se amesteca.
  2. Dupa topire, se trage de pe foc vasul cu ciocolata si se adauga untul amestecand.
  3. Se pun galbenusurile, se amesteca si apoi se adauga frisca lichida si zaharul.Se omogenizeaza bine compozitia.
  4. Se da la rece pentru 2 ore si apoi se iau bucati cu o lingurita, se modeleaza intre palme si se trec prin fulgi de nuca de cocos.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!