Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Romesco – sos spaniol de ardei

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cum avem noi salata de vinete, așa au spaniolii acest sos romesco. 45 de milioane de spanioli nu se pot înșela, zic, atunci când l-au declarat pe romesco sosul lor național, originar din zona Cataluniei. Foarte ușor de făcut, versatil, incredibil de gustos și cu o culoare mai mult decât apetisantă, dacă îl faci o dată, te vei îndrăgosti iremediabil de el.

Romesco – sos spaniol de ardei

Romesco – sos spaniol de ardei

Ingrediente:

  • 2 ardei grași roșii, mari
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 5 căței de usturoi
  • 2 felii de pâine
  • 50 g migdale prăjite
  • 60 g alune prăjite
  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură oțet
  • 1 linguriță boia picantă
  • sare și piper după gust
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt

    Mod de preparare:

    1. Coace ardeii într-o tigaie, ca de obicei (dacă îi ai deja copți, și mai bine, scapi de o etapă!). Cojește-i, scoate-le semințele și pune-i în blender.
    2. Coace ușor migdalele, alunele și usturoiul în cuptor, cu un praf de sare deasupra, 5 minute.
    3. Pune toate ingredientele în blender și pasează până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe.

      Cum îl poți servi?

      Pe pâine prăjită, în burgeri, sandwich-uri.

      Ca sos pentru chipsuri, cartofi prăjiți etc.

      Ca marinată pentru carne și pește.

      Adăugat în supe, tocănițe etc.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!