Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Parmigiana

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Parmigiana face parte din tradiţia culinară italiană. Numele ar avea legătură cu parmezanul ras. Originea numelui vine, de fapt, de la “parmiciana” – termen dialectal pentru obloanele de lemn cu care se închideau ferestrele. De unde şi până unde? Simplu, de la modalitatea de pregătire în straturi.

Parmigiana

Parmigiana

Ingredientele:

  • trei vinete zdravene
  • un kilogram de roşii sau suc de roșii
  • două mozarelle
  • parmezan ras – 200 grame
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

  • se spală vinetele, se şterg şi se taie rondele de circa un centimetru;
  • se sărează rondelele de vinete şi se lasă un pic la scurs;
  • se pun la cuptor, în tavă unsă cu ulei, se toarnă câteva picături de ulei şi deasupra lor (unii prăjesc vinetele în tigaie, apoi le lasă la scurs, dar la cuptor e mai dietetic);
  • între timp se pregăteşte sucul din roşii proaspete, când este gata se dau prin sită sau se frulează şi se adaugă frunze de busuioc;
  • se pregăteşte o tavă mai micuţă sau un platou adânc, rectangular sau rotund;
  • se aşează un strat de rondele de vinete, apoi se toarnă cu polonicul puţin sos de roşii deasupra lor, se aşează câteva bucăţele de mozarella şi se presară parmezan ras.

Se continuă astfel, aşezând în straturi, până la sfârşit.

Deasupra ultimului strat se presoară mai mult parmezan şi se aşează mai multe bucăţi de mozarella, care prin topire vor forma un fel de capac şi vor da un aspect frumos.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!