Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Escalop de porc cu ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Va propun azi o reteta de mancare rapida si cu adevarat savuroasa, un escalop de porc cu ciuperci:

Escalop de porc cu ciuperci

Escalop de porc cu ciuperci

Ingrediente:

(pt. 4-6 persoane)

  • 600-800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 80-100 gr./buc.
  • 300 de grame de ciuperci
  • 3-4 linguri de ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina alba
  • sare, piper
  • 250-300 ml de supa de pui sau apa fierbinte
  • optional: 1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei

Mod de preparare:

1. Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza.

Daca aveti niste felii de friptura de porc, frumoase, groase de 3-4 cm, aruncati un ochi la reteta de friptura de porc la tigaie.AICI

2. Se curata atent ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul  intr-o tigaie (cratita) incapatoare cat e inca rece, se adauga si usturoiul si se pune pe foc. Se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

3. Se infaineaza bine feliile de carne pregatite pentru escalop de porc cu ciuperci si se prajesc la foc mediu in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

4. Odata toate feliile de carne rumenite, se scurge si se arunca grasimea ramasa in cratita, fara sa se spele, insa, pentru ca tot gustul bun e in acele particule care au ramas lipite de aceasta. Se pun feliile de carne inapoi in cratita si se adauga ciupercile curatate, taiate in sferturi sau jumatati (dupa marime):

5. Se toarna supa sau apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea. Nu e nevoie de mult lichid, acest escalop de porc cu ciuperci e totusi un fel principal, nu o ciorba.

6. Escalopul de porc se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Indiferent de ce alegeti sa adaugati, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata

Servire:

Acest preparat se potriveste foarte bine cu cartofi piure, dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!