Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Somon cu maioneza si tarhon

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Somonul se gaseste in comert pe toata durata anului, astfel ca il puteti gati oricand. Preparatul poate fi servit cald sau rece, cu o salata din diferite frunze, mazare tucara sau fasole verde si cu paine crocanta.

Somon cu maioneza si tarhon

Somon cu maioneza si tarhon

Ingrediente:

  • 4 medalioane sau fileuri de somon, circa 125 g fiecare
  • 150 ml vin alb sec
  • 1-2 foi de dafin
  • fasii de coaja de lamaie

Maioneza cu tarhon:

  • 4 linguri de maioneza cu un continut redus de grasimi
  • 150 g iaurt cu un continut redus de grasimi
  • coaja rasa fin de la o lamaie
  • 2 linguri de tarhon proaspat tocat

Cuscus:

  • 250 g cuscus
  • 4 rosii tocate mare
  • 3 cepe verzi, tocate
  • 55 g nasturel tocat mare
  • o lingura de ulei de masline extravirgin
  • zeama de la o lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare:

Se asaza somonul intr-o tigaie adanca, neaderenta. Se toarna peste el vinul, apoi se adauga foile de dafin, fasiile de coaja de lamaie si se asezoneaza. Se da intr-un clocot, dupa care se micsoreaza flacara, se acopera vasul si se fierbe incet pestele timp de 5-6 minute, pana ce este aproape facut – carnea somonului trebuie sa ramana usor translucida in mijloc.

Intre timp, se amesteca maioneza, iaurtul, coaja rasa de lamaie si tarhonul. Se asezoneaza si se transfera mixtura intr-un castron.

Cand pestele este gata, se scurge cea mai mare parte a lichidului in care a fiert intr-un vas gradat, in care se adauga apa clocotita, cat sa ajunga la 360 ml. Se acopera tigaia cu un capac, pentru ca somonul sa se pastreze cald.

Se toarna lichidul din vasul gradat peste cuscus si se lasa 3-4 minute, apoi se afaneaza cu o furculita. Se adauga rosiile, ceapa verde si nasturelul. Se stropeste totul cu uleiul de masline si zeama de lamaie, amestecand bine. Se asezoneaza dupa gust.

Se serveste somonul cald, impreuna cu amestecul de cuscus si maioneza cu tarhon.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!