Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pui cu vin

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

O rețetă rafinată, dar cu ingrediente și gust accesibile tuturor. Ușor de făcut, delicioasă, pe care îl vei trece în topul preferințelor tale garantat!

Pui cu vin
Pui cu vin

Ingrediente:

- 1 pui (circa 1,2 kg)
- sare, piper
- 5 cepe mici (de ar­pagic)
- 4 căţei de usturoi
- 2 morcovi
- 3 cepe verzi
- 150 g ciuperci
- 2 linguri făină
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri unt
- 250 ml vin roşu sec
- 4 crenguţe de roz­marin
- 3 crenguţe de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 3 frunze de salvie
- 350 ml zeamă de carne de pui (Knorr +apă)
- 600 g cartofi mici.

Mod de preparare:

1. Se spală puiul, se şterge, se împarte în 8 bucăţi, se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 200°.
2. Se curăţă arpa­gicul şi se taie în două. Se curăţă us­turoiul şi mor­covii şi se taie felii. Ceapa ver­de curăţată şi spă­lată se taie în bu­căţi lungi de 8 cm. Se curăţă ciu­percile şi se taie în patru.
3. Se dau bu­că­ţile de pui prin făină şi se prăjesc într-o tavă, în care s-au încins uleiul şi untul. Se adaugă legumele tăiate şi se sting cu vin.
4. Se spală şi se zvântă plantele aromate - salvia se taie mărunt, se încorporează toate în mâncare. Se adaugă zeama de carne, se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă încet, circa o oră.
5. Se spală cartofii, se fierb 25 de minute în apă cu sare, se scurg, se taie în două sau în patru şi se pun lângă puiul din tavă.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!