Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pilaf cu ardei si dovlecei

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Va recomand sa probati reteta, Un pilaf cu ardei si dovlecei se face extrem de simplu, e o reteta ieftina, in maxim 30 de minute este gata, fara un efort extraordinar. Si pentru alimentatia copiilor si varstnicilor este potrivit acest pilaf cu ardei si dovlecei.

Pilaf cu ardei si dovlecei
Pilaf cu ardei si dovlecei

Ingrediente:

  • -300 g orez cu bobul lung
  • -1 ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata
  • -1-2 dovlecei (cam 400 g)
  • -jumatate de ardei gras sau 1 morcov
  • -1 lingura de patrunjel verde
  • -1 lingura de marar verde
  • -sare
  • -piper (optional)
  • -ulei (ideal de masline)

    Mod de preparare:

    Folosim un orez cu bobul lung, il spalam in 4-5 ape si alternam apa calda cu cea rece, astfel incat sa eliminam faina din orez si sa obtinem un orez bob cu bob. Apoi il lasam in apa rece timp de 10 minute.
    Turnam 2-3 linguri de ulei in cratita, aprindem focul.
    Punem ceapa si o calim pentru 1 minut, apoi adaugam dovlecelul taiat cubulete si amestecam, tot pentru 1 minut.
    Adaugam orezul si amestecam energic.
    Adaugam apa, de trei ori cat cantitatea de orez.
    Punem ardeiul gras taiat cubulete, o lingurita de sare, piperul proaspat macinat. Punem capacul si asteptam sa dea in clocot.
    Dupa ce pilaful da in clocot, reducem focul si il lasam sa fiarba asa timp de 10 minute.
    Adaugam mararul deasupra si punem si mararul.
    Dupa ce stingem focul, lasam oala acoperita si punem si un servet peste capac. O lasam asa timp de 10-15 minute, pentru ca orezul sa se mai umfle.
    Pilaful cu dovlecei si ardei este gata, il putem servi.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!