Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mancare de fasole boabe cu costita afumata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O mancare traditionala, romaneasca  care cu siguranta le trezeste nostalgii! Chiar daca are ceva afumatura lipseste prajeala,  asa ca va putea fi consumata si de persoanele cu afectiuni gastrice. 

Mancare de fasole boabe cu costita afumata

Mancare de fasole boabe cu costita afumata

Ingrediente:

1/2 kg costita afumata de porc

1/2 kg fasole boabe albe

1 morcov

1 ceapa

1/2 pastarnac

2-3 linguri pasta tomate

2 linguri ulei vegetal

1/2 frunza dafin ( ptr aroma ) optional

1/2 legatura patrunjel

sare, piper

Mod de preparare:

Fasolea boabe se va spala si pusa la inmuiat in apa rece intr-un vas cu cel putin 30 minute inainte de gatire.

Costita afumata daca este bucata intreaga se va portiona in bucati potrivite, spalata in mai multe ape caldute, apoi pusa la fiert intr-o olita cu apa clocotita, cca 20 minute ( in functie de cat de bine va fi fiarta ).

Fasolea boabe pusa la inmuiat se va scurge de apa in care a stat, transferandu-se intr-o alta olita in apa clocotita ( cca 1.5 l ), schimbandu-se apa de cel putin 2 ori.

Cand fasolea boabe se va pune ultima data la fiert ( 1,5 l apa ) in ceaun/ cratita (dupa cum prefera fiecare), se va adauga ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul curatate de coaja si taiate in cuburi mici si uleiul vegetal.

Dupa ce bobul de fasole a fiert si legumele s-au inmuiat, se vor adauga bucatile de costita afumata impreuna cu 2-3 linguri de pasta de bulion, asezonandu-se cu sare, piper si pentru aroma adaugata frunza de dafin.

Mancarea de fasole boabe cu costita afumata se va mai lasa pe foc cca 10-15 minute, adaugat la sfrsit patrunjelul verde tocat fin.

Mancarea de fasole cu costita afumata se poate servi cu  niste castraveti murati de vara/ardei  grasi copti,

Pofta buna !

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!