Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de caprioara

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Carnea de vanat nu este foarte greu de preparat, insa are nevoie de condimentele potrivite si de atentie cand o pregatim. In acest mod te asiguri ca rezultatul va fi cu adevarat savuros. Carnea de caprioara este asemanatoare cu cea de capra sau de oaie, insa trebuie marinata bine, pentru fragezime. Iti ofeirm o reteta simpla si delicioasa.

Friptura de caprioara

Friptura de caprioara

Ingrediente:

3 kg carne de caprioara, (pulpa),    

sare, 

piper, 

ulei, 

3-4 catei de usturoi

100 g de slanina afumata pentru impanat

Marinata

1 morcov, 

2 felii de telina mare, 

2 cepe, 

 cimbru, 

frunze de dafin, 

rozmarin, 

4 catei de usturoi mari, 

cateva boabe de piper, 

cateva boabe de ienibahar, 

2 linguri de ulei, 

1 lingura de otet, 

200-250 ml vin

Sosul vanatoresc

legumele din marinata, 

ulei,

1 lingura de 

gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 

200ml smantana, 

sosul de la friptura, 

1 catel de usturoi zdrobit.

Mod de preparare:

Se spala bine carnea, se curata de pielite. 

Se prepara marinata: morcovul telina, cepele taiate in bucati mici, usturoiul pisat, ulei, otet, vin si celelalte condimente. Carnea se inteapa ici si colo cu cutitul si se pune in marinata pentru cel putin 2 ore. Daca este carne de vanat proaspat, atunci este recomandat sa o lasi in apa o zi, sa se scurga de sange si apoi sa o pui in marinata pentru cel putin 6-8 ore. 

 Dupa ce a stat in marinata, tamponeaza-o usor cu un servetel uscat. Fa-i crestaturi peste tot si impaneaza cu slanina si usturoi si condimenteaza cu sare si piper. 

Se pune intr-o tava adanca, cu o cana de apa si zeama si legumele din marinata, la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 2-3 ore la o temperatura de 200 de grade Celsius. 

Cand friptura este gata, scoate din tava legumele si sosul ramas. Pune totul in robot, alaturi de 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, 1 catel de usturoi zdrobit si amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. 

Serveste friptura taiata felii, cu sosul ducle-acrisor alaturi si cu o granitura simpla, precum orez, piure de cartofi sau cuscus. 

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!