Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cu carne de porc Muschiulet de porc in bacon, cu sos de vin

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Astazi pentru voi o reteta sarata, un muschiulet de porc in bacon, cu sos de vin, o reteta de iarna, gustoasa si satioasa!

Muschiulet de porc in bacon, cu sos de vin

Muschiulet de porc in bacon, cu sos de vin

Ingrediente:

– 450-500 g muschiulet de porc

– 12-14 felii subtiri de bacon 

– 1 lingura mare de unt

– 2 cepe mici

– 2, 3 catei de usturoi

– 2 lingurite pasta de ardei

– 2 linguri rosii tocate de conserva

– 1 lingurita zahar

– 250 ml supa de vita 

– 150 ml vin alb, dulce

– sare, piper dupa gust

– 1 lingurita cimbru uscat

– 1 lingurita rozmarin uscat

– 2 linguri smantana (optional)

 Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Se spala muschiuletul de porc in apa rece; se inlatura grasimea si pielitele cu un cutit bine ascutit. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se feliaza in 12-14 bucati. Se sareaza si se pipereaza bucatile. Carnea nu se bate! Medalioanele se invelesc in cate o felie de bacon:

Feliile de carne rulate in bacon se prajesc, pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei.

Se scot apoi si se pastreaza la cald, cu capac.

Pentru sosul de vin, se toaca cepele si se maruntesc cateii de usturoi. Se incige untul intr-o tigaie; se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la prajit cca. 1 minut. Se amesteca des. Se adauga apoi pasta de ardei iute, rosiile tocate si zaharul, care mai “taie” din acreala rosiilor. Se presara mirodeniile si se stinge totul cu vin. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se toarna supa. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se lasa pe foc cca. 5 minute, dupa care se rastoarna intr-o tava termorezistenta.

Rulourile de carne se aseaza deasupra sosului de vin si se baga la cuptor pentru cca. 20 de minute. Dupa terminarea timpului, se scoate tava si se intorc rulourile pe partea cealalta. Se mai adauga supa (100 ml) si putin vin (50 ml), daca vreti un sos mai moale. Se repune forma la cuptor si se mai lasa cca. 15-20 de minute.

Pentru o consistenta mai fina, sosul se poate face piure cu ajutorul mixerului vertical si se poate amesteca cu smantana. Dar asta nu e obligatoriu, sosul poate ramane exact asa cum e

La final, muschiuletul se serveste cu sosul de vin.

La noi, sosul a avut cel mai mare succes.

A fost tare bun!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!