Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Struguri copți cu rozmarin și înghețată cu lămâie

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Rețeta asta o voi repeta la vremea ei și o vom mânca pe balansoar, acoperiți de o pătură moale.

Strugurii ăștia au fost gândiți inițial ca decor pentru înghețată, dar au devenit între timp, ingredientul principal în rețeta asta de care ne-am îndrăgostit.

Struguri copți cu rozmarin și înghețată cu lămâie

Struguri copți cu rozmarin și înghețată cu lămâie

Ingrediente:

Pentru înghețata cu lămâie:

  • 250ml smântână lichidă pentru frișcă
  • 200ml lapte condensat îndulcit
  • coaja și sucul de la 1 lămâie mare

Mod de preparare:

Pentru înghețata asta rapidă, smântâna se ține la rece pentru cel puțin 24 de ore înainte și se bate apoi cu mixerul până când obții o frișcă tare.

În acest amestec încorporezi cu mixerul (la viteză mică) laptele condensat. La final adaugi coaja și zeama de lămâie.

Toarnă totul într-o tavă mică de chec și pune la congelator cel puțin 6 ore.

*Ca să pui înghețata în boluri e nevoie de cel puțin 10 minute după ce o scoți din congelator ca să o poți consuma la o consistență plăcută.

 Pentru strugurii copți:

  • 1 ciorchine mare de strugure negru
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 crenguță de rozmarin

Pune strugurii, cu tot cu ciorhine într-o tavă pe hârtie de copt. Stropește cu ulei de susan, presară zahărul și frunzele din crenguța de rozmarin. Amestecă puțin și pune în cuptorul încins la 170C, timp de 15-20 de minute, până când strugurii se înmoaie și încep să pocnească. Lasă-i să se răcorească în timpul în care lași și înghețata scoasă din congelator să se încălzească puțin la temperatura camerei pentru a o putea pune în boluri. 

Asamblare:

Decorează cu nucă coaptă, tocată mărunt, și apoi cu boabe de struguri fierbinți și picături din siropul scurs în tavă.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!