Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Spaghete cu sardine, capere, măsline și sos de roșii

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

O rețetă care ne-a rămas în minte, au fost niște spaghette cu sardine proaspete și măsline. Pofta buna!

Spaghete cu sardine, capere, măsline și sos de roșii

Spaghete cu sardine, capere, măsline și sos de roșii

INGREDIENTE:

250g spaghetti
2 linguri ulei de măsline
1⁄2 linguriță fulgi de ardei iute
3 căței de usturoi zdrobiți și tocați grosier
180g sardine, scurse de ulei
250g roșii tocate fin
1 lingură pastă de tomate
100g măsline negre, tocate grosier
2 linguri de capere
1/2 legătură de busuioc
60ml din apa în care au fiert pastele
sare și piper proaspăt râșnit

Mod de preparare:

Umple cu apă o oală încăpătoare, adaugă sarea și pune pe foc. Când apa începe să clocotească, adaugă pastele, setează focul la mediu și fierbe pastele pentru 9 minute, sau conform timpului menționat pe cutie. Cât aștepți să fiarbă apa pentru paste, poți pregăti sosul.Toarnă uleiul de măsline într-o tigaie mare și încinge-l pe foc mediu. Pune usturoiul tocat și gătește-l pentru 1-2 minute, apoi adaugă fulgii de ardei iute împreună cu sardinele. Gătește totul timp de 2 minute, amestecând cu ajutorul unei linguri de lemn, zdrobind și rupând sardinele în bucăți.Adaugă roșiile tocate împreună cu pasta de tomate. Amestecă totul și lasă la fiert pentru 3-4 minute, până ce sosul dă în clocot și scade puțin. Imediat ce sosul are consistența dorită, adaugă măslinele, caperele și jumătate din cantitatea de busuioc, tocat mărunt. Amestecă și gătește totul pentru încă alte 2 minute. Oprește 100ml din apa în care au fiert pastele, scurge-le, apoi transferă-le peste sos. Amestecă totul, iar la final presară frunzele de busuioc rămase. Pentru un extra touch la final, mai poți picura puțin ulei de măsline deasupra și niște piper proaspăt râșnit.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!