Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRUNE UMPLUTE CU NUCI ȘI CREMĂ DE MASCARPONE

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Astăzi am ceva special pentru voi. De aceea vă propun să pregătiți această rețetă extraordinară, simplu ca un desert minunat. Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc poftă bună!

PRUNE UMPLUTE CU NUCI ȘI CREMĂ DE MASCARPONE

PRUNE UMPLUTE CU NUCI ȘI CREMĂ DE MASCARPONE

Ingrediente:

  • 500 gr. – prune uscate (fără sâmburi)
  • 150 gr. – miez de nucă

Pentru siropul de vin:

  • 150 gr. – vin alb demidulce
  • 2 linguri de zahăr

Pentru crema de mascarpone:

  • 250 gr. – mascarpone
  • 3 linguri – zahăr
  • ½ pliculeț zahăr vanilat

Pentru decor:

  • Ciocolată neagră (rasă)

Mod de preparare:

  1. Introduce câte o jumătate de miez de nucă în pruna uscată și pune-le deodată într-un ceaun sau o cratiță mică.
  2. Pregătește siropul de vin: Într-un bol mic pune vinul și zahărul. Amestecă cu răbdare până zahărul se va topi. După care toarnă mixtura peste prune.
  3. Pune prunele la foc mare. Când ajung la punctul de fierbere, fă focul încet, pune capacul și lasă să fiarbă circa 20-30 de minute sau până ce siropul va scade și se va îngroșa.
  4. Între timp pregătește crema de mascarpone: Pune într-un bol mascarpone, zahărul și zahărul vanilat. Cu ajutorul unui mixer de mână mixează tot circa 4-5 minute sau până crema va fi pufoasă și zahărul se va topi. Astupă crema cu o folie alimentară și pune-o la frigider.
  5. După ce prunele au fiert, scoate-le pe o farfurie și lasă-le să se răcească complet.
  6. După ce prunele s-au răcit, ungele deasupra cu crema care ai pus-o mai devreme la frigider și decorează cu ciocolată neagră rasă. Pune prunele la frigider pentru cel puțin o oră sau dacă nu aveți răbdare le puteți mânca imediat. Poftă bună.

Sugestii:

  • În caz că nu folosești vin în mâncare, poți să îl înlocuiești cu apă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!