Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pișcoturi dobrogene

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Ne-am înfruptat cu poftă din rețete tradiționale dobrogene de la care nu ne-am mai putut lua gândul, așa că nu am vrut să plecăm fără să le aflăm secretele, pe care astăzi le împărtășim astăzi, să-i poți surprinde și tu pe cei din familie cu bunătăți din Dobrogea nemaipomenite.

Pișcoturi dobrogene
Pișcoturi dobrogene

Ingrediente:

  • 1 kg Făină 
  • 3 ouă
  • ½ cană de lapte
  • 1 cană untură de porc
  • 1 cană zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 esență de rom
  • Coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare

Pregătește un castron mare și amestecă în el ouăle, împreună cu zahărul, până când acesta din urmă se dizolvă complet. Apoi, ia un vas separat și încălzește puțin untura de porc în el.

În continuare, adaugă în ordine laptele, zahărul vanilat, coaja rasă de la lămâie, esența de rom, apoi sarea, laptele, după care și untura încălzită. Amestecă bine compoziția, până când ingredientele se încorporează complet.

Mai departe, pe un alt ochi de aragaz, stinge cu puțin oțet bicarbonatul de sodiu, într-un ibric. Apoi, adaugă-l peste compoziția de mai sus.

Peste noua compoziție, adaugă treptat Făina și amestecă bine cu mâinile, până când prinde o consistență mai solidă. Lasă amestecul să stea la odihnit preț de 30 de minute.

Tapetează cele 2 tăvi cu hârtie de copt. Apoi, ia compoziția din bol și pune-o într-o pungă, căreia îi vei rupe un colț. Ține punga deasupra tăvii de copt și apasă ușor pe ea, cât să iasă puțină compoziție pe colțul rupt, care va modela astfel și forma pișcoturilor. Poți trasa dungi de cca 15 cm lungime, cu suficient spațiu între ele, pentru că la copt, pișcoturile se vor dilata și lăți mai mult.

După ce ai umplut cele 2 tăvi cu pișcoturi dobrogene, preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius și introdu cu grijă tăvile la copt, pentru circa 8-10 minute. Vei ști că pișcoturile dobrogene sunt gata atunci când încep să se rumească voios în cuptor.

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!