Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Unt de mere cu scortisoara

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Contrar denumirii sale, untul de mere nu contine deloc unt. E insa numit asa datorita consistentei fine si cremoase, ce aproape ca ai spune ca e un unt!

Unt de mere cu scortisoara

Unt de mere cu scortisoara

Ingrediente:
 
3 kg mere  
300 g zahar alb  
200 g zahar brun  
50 ml otet de mere/
zeama lamaie  
1/2 lingurita sare 
  2 lingurite scortisoara  
un praf generos nucsoara  
150 ml apa
 
Mod de preparare:

1. Spala bine toate merele si scoate-le casuta semintelor si cotorul.
2. Taie merele cubulete si asaza-le intr-o cratita cu fund gros (ideala de fonta!). Deasupra merelor adauta toate ingreientele ramase, inclusiv apa, apoi amesteca pret de un minut.
3. Pune capacul cratitei si da focul mediu si lasa merele sa fiarba pentru 20-30 de minute.
4. Cand merele s-au inmuiat bine, mixeaza-le cu un mixer vertical, pana ce obtii o pasta fina.
5. Da untul de mere inapoi pe foc, de aceasta data la foc mic si amesteca periodic timp de 4-5 ore sau chiar mai mult, pana ce untul de mere ajunge la culoarea auriu inchis.
6. Toarna untul de mere cu scortisoara in 4-5 borcane sterilizate, inchide-le bine si fierbe-le la bain-marie pentru 20 de minute, apoi lasa apa sa se raceasca complet, inainte de a le manevra.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!