Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
E delicioasa, ciocolatoasa, blatul e senzational! O sa-l folosesc des de-acum. E umed, nu necesita insiropare si se taie foarte frumos.
Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 320 g faina
  • 400 g zahar
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 200 ml cafea gata preparata
  • 100 g cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare
Crema:
  • o cutie 250 g mascarpone
  • 80 g cacao
  • o lingura ness
  • 4 linguri miere
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • optional – zahar pudra
Pentru ornat:
  • Ornamente de ciocolata

Mod de preparare:

Blai:

Porniti cuptorul la 175 grade.
Se amesteca intr-un bol faina cu cacaua, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
In alt bol, mai mare, se bat usor ouale, se adauga zaharul si se mixeaza 3-4 minute.
Adaugati apoi laptele, uleiul, cafeaua, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Omogenizati.
Adaugati ingredientele uscate si, cu un tel, omogenizam bine bine, sa n-avem cocoloase. Compozitia pare subtire dar nu va speriati. Cred ca e o idee mai subtire decat la chec.
Pregatiti tava, puneti hartie pentru copt, am uns putin si cu ulei, si turnati compozitia.
Introduceti tava la cuptor si coaceti pentru 38 minute.
Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.
Cand e complet rece asezati deasupra tava in care veti asambla prajitura si rasturnati cu o miscare ferma.
Desprindeti hartia pentru copt si feliati blatul, dupa preferinte.

Crema:

Puneti in bol mascarpone, mierea, ness-ul si cacaua.
Omogenizati cu o lingura, adaugati frisca, omogenizati si apoi bagati mixerul. Initial la viteza mica, apoi mariti viteza.
Frisca trebuie sa fie rece!
Mixati pana cand crema e bine legata, ferma si pufoasa.
Blatul rece e feliat, crema e gata, asa ca asamblati.

Asamblati:

Nu, nu trebuie insiropat deloc!
Blat/crema, blat, crema, ornamente de ciocolata si gata!
Lasati la rece cateva ore bune, apoi portionati cu un cutit lung, subtire, pe care-l spalati dupa fiecare feliere.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!