Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mâncărică de cartofi cu chifteluţe

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Iată o idee pentru masa de prânz care te va da gata: mâncărică de cartofi cu chifteluţe. Gustul fraged al cărnii rumenite se va îmbina armonios cu cel al cartofilor moi şi cu mirodeniile!
Mâncărică de cartofi cu chifteluţe

Mâncărică de cartofi cu chifteluţe



Ingrediente:
Pentru mânc:

3-4 cartofi medii 
1 ceapă  
1 căţel de usturoi 
1 lingură sos de roşii sau bulion  
3-4 foi de dafin 
sare şi piper, după gust  
1 linguriţă curry, opţional  
1 linguriţă cimbru uscat, opţional 
1-2 linguri ulei de măsline 
Pentru chifteluţe:

1/2 kg carne tocată, de orice fel  
1 ceapă  
1-2 linguri ulei de măsline 
sare şi piper, după gust  
verdeaţă, pentru decor 
Mod de preparare:
Pentru chifteluţe, 

- amesteci într-un bol carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, asezonând cu sare şi cu piper după gust. Cu ambele palme, umede, începi să formezi chifteluţele. Încingi uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti chifteluţele câteva minute. Le scoţi şi le dai deoparte pe un şervet de bucătărie. 
Pentru mâncărică, 

- cureţi de coajă, speli şi tai cartofii cuburi. Încingi uleiul în aceeaşi cratiţă şi începi să căleşti ceapa tăiată mărunt cu usturoiul zdrobit şi cu sosul de roşii sau bulion. Adaugi cartofii, foile de dafin, potriveşti de sare şi piper după gust şi, dacă doreşti, presari curry şi cimbru uscat. Torni apă cât să-i acoperi, amesteci şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce sosul a mai scăzut, iar cartofii s-au fiert pe jumătate. 
Ulterior, adaugi chifteluţele, amesteci şi mai laşi la foc potrivit încă 15-20 de minute. 

Serveşti preparatul cald şi decorezi cu verdeaţa preferată. 
Poftă bună!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!