Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ingredientul secret pentru clătite pufoase şi fragede care nu se lipesc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Din ingredientele de mai jos am obţinut circa 20 de clătite fine, fragede şi pufoase, rumenite uniform şi foarte aspectuoase. Vă invit să descoperiţi cea mai bună reţetă de clătite!
Ingredientul secret pentru clătite pufoase şi fragede care nu se lipesc

Ingredientul secret pentru clătite pufoase şi fragede care nu se lipesc

Ingrediente:
  • 6 ouă
  • 300 ml de lapte rece
  • 300 ml de apă minerală carbogazoasă (folosiţi apă abia desfăcută şi suplimentaţi dacă vi se pare că aluatul este prea gros la final)
  • 300 g de făină
  • 100 g de unt topit (untul previne lipirea clătitelor de tigaie)
  • 3 plicuri de zahăr vanilinat
  • 3 linguri de zahăr tos
  • Un praf de sare
  • O lingură de smântână (24% grăsime) – ingredientul secret care face clătitele fine şi pufoase 
 Mod de preparare:  
  • Se bat ouăle bine, se adaugă laptele, apa minerală, zahărul, zahărul vanilinat, sarea şi untul topit călduţ. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina cernută şi se amestecă bine compoziţia cu un tel, pentru a nu se forma cocoloaşe. La final se adaugă smântâna şi se amestecă din nou bine.
    Ungeti tigaia cu puţin unt, doar la prima clătită. Următoarele nu au nevoie de grăsime, iar asta veţi simţi când întoarceţi clătita pe cealaltă parte, pentru că nu se lipeşte deloc.

    Se încinge bine tigaia, apoi se lasă focul mic şi se adaugă câte un polonic de aluat. Se întinde bine pe suprafaţa întregii tigăi şi se lasă până când marginile clătitei se rumenesc. Se întoarce pe cealaltă parte şi se mai lasă pe foc circa 1 minut. Asta-i tot!

    La final am obţinut cele mai delicioase clătite, aromate, fine, fragede, elastice, compacte, care nu au lăsat deloc compoziţia să se scurgă.

    Le puteţi umple cu cremă de ciocolată şi felii de banană, cu diverse gemuri sau cu brânză sărată - dar în acest caz nu adăugaţi zahăr în compoziţie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!