Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Burger de somon cu ceapă marinată şi sos de avocado

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
E o reţetă de care mi-s tare mândru şi pe care l-aş comanda într-o suflare. Sigur o să vă placă. Şi dacă vreţi ceva alături, nişte cartofi dulci copţi ar merge de minune.
Burger de somon cu ceapă marinată şi sos de avocado
Ingrediente:
      
Pentru burgeri:
   
    5-600g file de somon
    1 lingură mărar tocat
    1 lingură pătrunjel tocat
    2 felii pâine mai veche
    1 gălbenuş
    1 linguriţă praf de usturoi
    1 linguriţă sos soia
    1 linguriţă zeamă de lămâie
    1/2 linguriţă sare
    puţin piper
     
Pentru sosul:
    
    1 avocado
    2-3 linguri smântână)
    1 vârf sare
    1/2 linguriţă zeamă de lămâie
   
 Pentru ceapa marinată:
   
    1 ceapă
    1/2 linguriţă sare
    1/2 lămâie
    1 vârf de paprika
    
Pentru montarea:
   
    frunze de spanac
    6 chifle
    3-4 castraveţi muraţi
Mod de preparare:
  1. Taie ceapa peştişori şi amestec-o cu zeama de lămâie, sarea şi paprika. Las-o la marinat.
  2. Asigură-te că somonul nu are oase, înlătură-i pielea şi pasează-l într-un robot de bucătărie. Mută carnea tocată într-un castron.
  3. În acelaşi robot, pune feliile de pâine rupte în câteva bucăţi şi macină-le până devin firimituri.
  4. Combină firimiturile de pâine cu carnea de somon şi adaugă restul ingredientelor: usturoiul, mărarul, pătrunjelul, gălbenuşul, sosul de soia, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
  5. Formează 6 chiftele din compoziţie şi aplatizează-le.
  6. Prăjeşte-le în puţin ulei de măsline, cam 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc puţin. Alternativ, le poţi coace în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 10-15 minute.
  7. Pentru sosul de avocado, scobeşte miezul de la avocado, taie-l cubuleţe şi stropeşte-l cu puţină zeamă de lămâie. Pasează-l şi amestecă-l cu puţină smântână până obţii o consistenţă cremoasă; adaugă sare după gust.
  8. Taie chiflele în jumătate, rumeneşte-le puţin într-o tigaie fără ulei. Montează burgerii cu frunzele de salată, somonul, feliile de castraveţi muraţi, sosul de avocado şi ceapa marinată.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!