Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Burger de pui

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Un burger de pui bun, fraged si suculent, intr-o chifla gustoasa, aprinde imaginatia atat a celor foarte tineri dar si a celor aflati la a doua tinerete
Burger de pui

Burger de pui


Ingrediente:
Carne de pui - 500 g
Patrunjel - 1 legatura
Ou - 1 bucata
Usturoi tocat - 1 lingurita
Sare si piper
Pesmet - 2 linguri
Faina
Chifle - 4 buc
Salata
Rosii - 2 buc
Pentru sos:
Maioneza
Castraveti - 2 buc
Ceapa - 1 buc

Mod de preparare :
Pasul 1 – la inceput trebuie sa facem chiftelele pentru burger. Intr-un recipient punem carnea de pui, patrunjelul tocat, oul, usturoiul, sarea si piperul. Apoi amestecam toate aceste ingrediente pana cand obtinem o compozitie omogena.
In cazul in care consideram ca aceasta compozitie din care urmeaza sa facem chiftelele pentru burger este prea moale, trebuie sa adaugam pesmet. Pieptul de pui este o carne frageda si apoasa, iar pesmetul reuseste sa absoarba apa din compozitie.
Pasul 2 – dupa ce terminam de facut compozitia, trebuie sa impartim cantitatea obtinuta in 5 parti egale. Fiecare parte trebuie facuta sub forma unei bile pe care apoi o aplatizam - adica o presam, pana cand primeste forma unui “burger”. Este important sa tinem cont de dimensiunea chiflei pe care urmeaza sa o folosim atunci cand facem chifteaua pentru burger, sa nu fie nici prea mica dar nici prea mare.
De asemenea trebuie stiut faptul ca aceasta chiftea nu isi va reduce dimensiunile in timpul gatirii, deoarece are pesmet si nu are grasime.
Pasul 3 – trecem fiecare chiftea prin faina, pe o parte si pe cealalta, dupa care punem chiftelele pe o plita. Trebuie ca  plita sa fie bine incinsa si unsa cu putina grasime, grasimea poate sa fie de la o bucata de sunca grasa.
Lasam chiftelele sa se rumeneasca pe ambele parti in functie de preferinte, mai rumenite sau mai “light”. Atentie: carnea de pui se gateste foarte repede, asadar cu cat o lasam mai mult pe gratar cu atat se va intari.
Pasul 4 – dupa ce luam de pe foc chiftelele putem incepe prepararea burgerilor. Rupem cateva frunze de la salata, dupa care taiem rosiile in felii subtiri.
Pasul 5 – pregatim sosul. Intr-un castron punem maioneza, ceapa taiata fin si castravetii tocati cuburi mici, apoi amestecam bine pana cand se omogenizeaza. In continuare ungem fiecare chifla pentru burger cu sosul, punem frunzele de salata, peste acestea punem chifteaua, acoperim cu feliile de rosii si apoi punem capacul chiflei.
Burgerul de pui poate fi servit cu garnitura de cartofi prajiti.
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!