Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de pui cu leurda pe orez cu parmezan

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Leurda (usturoiul salbatic) frumoasa gasita in gradina m-a inspirat. M-am gandit ca e capabila sa transforme pieptul de pui cel cuminte intr-unul salbatic. L-am facut si putin picant.
Piept de pui cu leurda pe orez cu parmezan
Piept de pui cu leurda pe orez cu parmezan

Ingrediente:

Pui la tigaie cu leurda;

500 gr piept de pui
1 legatura leurda
1/2 lingurita pasta de ardei iute
3 linguri ulei masline
sare, piper negru, fulgi de chili

Orez cu parmezan :

1 portie orez la cuptor
25 gr parmezan
piper negru

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui fasii groase de un deget jumate. Se sterg cu servetele de hartie, apoi se presara generos cu sare, piper negru proaspat rasnit si fulgi de chili. Se picura putin din ulei si se maseaza. Se pot lasa la temperatura camerei 30 minute.
Se pregateste orezul la cuptor: 
- urmind pasi urmatori: Se spala orezul in cateva ape, pana aceasta ramane curata. Se pune orezul intr-un vas termorezistent. Se adauga untul taiat bucatel. Se aduce la fierbere apa in care s-a adaugat sarea. Se toarna apa fiarta peste orez. Se acopera vasul cu capac sau folie. Se da la cuptor, la 250C pentru 15 minute. Opriti cuptorul, dar lasati vasul in cuptor, fara sa ridicati folia, inca 15 minute. Se scoate folia, se amesteca usor cu furculita, sa se afane un pic. .
Se incinge o tigaie larga de fonta sau antiaderenta si se prajesc fasiile de pui in ea pe toate partile, se vor rumeni placut. Chiar daca nu sunt facute acum pana in centru e ok, vor reveni in tigaie mai tarziu. Prajiti fasiile in transe, astfel incat sa nu fie inghesuite. Scoateti puiul intr-un bol.
Adaugati in tigaie restul de ulei si pasta de ardei iute. Amestecati rapid pana pasta se dizolva in ulei, apoi adaugati leurda tocata marunt. Amestecati si sotati timp de 2 minute. Presarati putina sare.
Adaugati fasiile de pui inapoi in tigaie si amestecati sa se acopere de leurda. Puneti capacul si lasati 2 minute. Amestecati iar, puneti iar capacul si mai lasati 1 minut.
Orezul cand e gata il afanati cu o furculita, adaugand parmezan -ul razuit fin si rasnind piper negru.
 Rasfirati orezul pe un platou, asezati deasupra fasiile de pui si turnati peste ele sosul din tigaie. Daca doriti, mai presarati parmezan deasupra. E bun chiar si la temperatura camerei sau reincalzit. Daca aveti grija sa nu gatitit puiul prea mult, va ramane suculent chiar si dupa ce se raceste si sta cateva ore.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!