Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Floarea Soarelui

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Reteta prajitura Floarea Soarelui – o prajitura de casa extrem de delicioasa, cu blat de cacao si doua feluri de crema. Se face atat de usor, incat ar putea si un copil sa o pregateasca, asa ca va invit sa o incercati si voi.
Prajitura Floarea Soarelui

Prajitura Floarea Soarelui

Ingrediente:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura cacao
  • o lingurita praf de copt
  • Crema cu seminte:
  • 325 g unt
  • 510 ml lapte condensat
  • 1/2 lingurita unt + 100 g seminte de floarea-soarelui
  • Crema:
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca cu minim 
  • 2 pliculete intaritor pentru frisca
  • Topping:
  • 100 g seminte de floarea-soarelui
  • 1/2 lingurita unt
Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas, mixeaza spuma albusurile cu jumatate din zahar pana cand vei obtine o bezea tare.
Separat, intr-un alt bol, amesteca galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar.
Treptat incorporea faina, amidonul, cacaua si praful de copt la compozitia de galbenusuri.
La final, adauga bezeaua de albusuri si amesteca usor cu o spatula.
Mixeaza untul cu laptele condensat.
Incorporeaza 100 g seminte de floarea soarelui amestecate in prealabil cu o jumatate de lingurita de unt.
Pentru crema fara seminte, mixeaza smantana lichida si adauga pudra intaritor pentru frisca.
Sectioneaza blatul cu cacao astfel incat vei obtine doua foi de blat.
Aseaza prima foaie de blat si distribuie uniform crema cu seminte de floarea-soarelui.
Pune cea de a doua foaie de blat si intinde crema simpla.
Decoreaza prajitura cu seminte de floarea soarelui amestecate cu putin unt.
Inainte de a portiona, prajitura se tine la frigider pentru 2-3 ore.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!