Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pateuri cu varza si cartofi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Acest aluat merge foarte bine și la pizza, plăcinte și multe altele. Iar umplutura poate fi care doriți voi - brânză, mere, vișine, carne, etc..
Pateuri cu varza si cartofi

Pateuri cu varza si cartofi

Ingrediente

Pentru aluat:

3 linguri de faina - apoi restul cit cuprinde aluatul;
3 linguri de ulei;
1 lingurita de sare;
1 pahar de apa ferbinte ;
1 pahar de apa calduta;
3 galbenusuri de ou;
1,5 lingurite de drojdie uscata;

Umplutura:

varza calita cu ceapa;
pireu de cartofi cu ceapa calita;
etc.
sare, 
piper.

Mod de preparare:



Intr-un vas se pune 3 linguri de faina, 3 linguri de ulei, 1lingurita de sare.


Peste ele se adauga un pahar de apa ferbinte.


Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.


Punem 3 galbenusuri de ou, un pahar de apa calda.
Incepem a adauga cite un pic de faina si a framinta aluatul.


Aluatul este gata cind nu se lipeste de maini.

Se lasa pe o ora sa se odihneasca.



Cand ne apucam  sa facem pateurile aluatul se taie bucatele mici, cam cat o nuca daca le vreti mai mici, sau putin mai mari - daca va plac si vreti "pirojki" mai maricele. Le faceti bilute si le puneti una langa alta.



Fiecare bila de aluat se intinde cu mainile sau cu facaletul.


Puneti 1 lingura de umplutura pe fiecare.


Lipiti marginile bine. Colturile le aduceti usor spre mijloc si le lipiti putin.


Intoarceti cu lipitura in jos si gata 


Intr-un ceaun se pune ulei si se prajesc pateurile cu mult ulei.


Se prajesc pe fiecare parte pina devin rumeni.


Sunt bune si calde si reci. Chiar va recomand cu incredere.

Despre umpluturi:

- Cartofii se mai pot amesteca cu branza de oi sarata, sau telemea;
- Ciuperci calite cu ceapa, putin piper si sare dupa gust;
- Ceapa verde putin calita si amestecata cu oua fierte taiate bucati mici;
- Varza proaspata calita cu putina ceapa, piper si sare;
- Varza murata calita cu ceapa, piper+sare;
- Amestec de cascaval cu telemea;
- Orice carne tocata, calita cu putina ceapa, piper si sare.
- Branza de vaci; etc.

Deci aveti loc de improvizatie.

Pofta Buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!