Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Icre false din gris

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Pentru mine aceste icre false, reprezinta o amintire a copilariei. Pe atunci mama ne pregatea aperitivul acesta in weekend. Abia asteptam sa termine treaba, ca sa imi pot unge o felie de paine cu pasta aceasta delicioasa din gris. O savuram pe nerasuflate, apoi imi mai puneam o felie si tot asa, pana ma saturam. Reteta este simpla de tot, iar rezultatul, minunat.
Icre false din gris

Icre false din gris

Ingrediente:

  • 500 ml de apa
  • 70 gr de gris
  • 2 linguri pline cu maioneza
  • 1 ceapa
  • Zeama de lamaie dupa gust
  • Sare dupa gust
 Mod de preparare:

Dupa cum v-am spus, reteta este extrem de usoara.
Am pus apa intr-o craticioara, am pus cratita pe foc si cand a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Am continuat sa amestec pentru 3, 4 minute, pana grisul a fiert bine si s-a umflat. Am luat craticioara de pe foc, am transferat grisul intr-un bol mare si l-am lasat sa se raceasca. Bineinteles ca el se va intari si nu va mai fi cremos. Aici sunt doua variante de lucru. Ori il bateti cu un mixer pana obtineti o textura cremoasa, ori va inarmati cu o lingura/furculita si o ceasca cu apa calduta si il bateti bine cu ustensila aleasa, incorporand cate putin din apa calduta, pana la obtinerea texturii dorite. Atentie! Icrele trebuie sa fie cremoase, dar nu lichide.
Dupa ce am stabilit consistenta cremoasa a icrelor, am adaugat maioneza, ceapa tocata marunt, zeama de lamaie si sarea dupa gust.
Asta e tot. De acum nu va ramane decat sa le savurati! Va urez pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!