Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Guglhupf (cozonac traditional german)

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pentru iubitorii bucatariei germane checul marmorat in forma de inel este o alegere potrivita pentru sarbatori.
Guglhupf (cozonac traditional german)

Guglhupf (cozonac traditional german)

Ingrediente:
- 100 g unt 
- 100 g zahar
- 2 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 500 g faina simpla
- 2 plicuri drojdie uscata
- 1 varf de lingurita de sare
- 250 ml lapte
- 100 g stafide, spalate
- 50 g alune pisate
- 50 g coaja de portocala glasata, razuita fin
- 50 g coaja de lamaie glasata, razuita fin
- 1 lingura de rom
- putina unt pentru tava
- 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

- Amestecati unt-ul si zaharul in vasul de mixare - folosind telul - pana cand amestecul devine pufos, apoi adaugati galbenusul si oul intreg.
- Amestecati faina cu drojdia uscata si incorporati amestecul obtinut in compozitia de unt si ou, alternand cu laptele. Framantati aluatul bine pana cand devine moale si lucios.
- Uscati stafidele si presarati-le cu faina. Apoi, incorporati-le in coca odata cu ingredientele ramase, folosind spiralele pentru framintat.
- Ungeti cu unt-ul o forma de prajitura inel si captusiti cu fulgi de migdale. Puneti aluatul in forma si lasati sa creasca timp de aprox. 40 min. Apoi, coaceti in cuptorul preincalzit la 190°C timp de aprox. 50-60 min.

Sfat: Aluatul cu drojdie poate fi pus in cuptor sa creasca. In acest caz, acoperiti vasul cu un prosop umed si puneti-l pe raftul din mijloc al cuptorului, la 40°C, folosind incalzirea superioara si pe cea inferioara.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!