Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Găluşte cu ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O călătorie culinară în jurul lumii este întotdeauna binevenită. De data aceasta am poposit în bucătăria germană, de unde am luat această reţetă de găluşte cu ciuperci, un deliciu cuceritor pentru orice gurmand.
Găluşte cu ciuperci

Găluşte cu ciuperci

Ingrediente:

Pentru găluşte:
2 1/2 căni făină
1/2 linguriţă sare
1/3 cană apă
1/3 cană lapte
3 ouă
unt la final

Pentru sos:

5 linguri unt
1 ceapă tocată fin
600 g ciuperci feliate
40 ml vin alb
1 lingură sos de roşii
2 căni apă
1/2 cană smântână
1 legătură pătrunjel, tocat

Mod de preparare:

Pentru găluşte, amesteci într-un vas făina şi sarea. Mixezi bine apa, laptele şi ouăle. Le torni imediat în vasul cu făină şi amesteci aluatul cu o lingură de lemn până când nu mai sunt cocoloaşe. Acoperi şi laşi deoparte 30 de minute.
Fierbi apă cu sare într-o oală mare. Încingi o tigaie mare la flacără medie şi topeşti o bucăţică de unt. Aşezi o răzătoare mare deasupra oalei şi treci prin ea aluatul şi le împrăştii cu lingura de lemn. Le laşi să fiarbă, până încep să iasă la suprafaţă. Le scoţi cu o spumieră şi le pui imediat în tigaia încinsă. Adaugi unt cât ai nevoie.
Pentru sos, încingi o tigaie la flacără iute şi pui 3 linguri de unt. Adaugi ceapa şi laşi să se rumenească puţin. Adaugi ciupercile şi laşi pe foc până se mai înmoaie. Torni vinul şi laşi pe foc până se reduce la jumătate. Adaugi apă încălzită şi roşiile, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă până se îngroaşă sosul. Finalizezi cu restul de 2 linguri de unt şi smântâna. 
Pentru servire, serveşti cu găluştele şi pătrunjelul tocat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!